Nu conteaza sexul. Eu sunt fata si am fata (bichon maltez) si pe mine ma asculta cel mai mult pentru ca eu m-am impus si eu am educat-o.
Aici e problema ta. Tu nu te-ai impus. Cainii sunt animale care traiesc in haita si au ranguri sociale. Cei care se impun sunt respectati. Chiar daca animalul tau nu mai traieste cu alti caini, voi (familia ta) sunteti haita lui. Iar tu prin faptul ca nu te-ai impus, te considera pe o treapta inferioara lui in haita si nu vede de ce te-ar asculta. K doar el e seful intre voi doi.
Tatal tau probabil s-a impus, a ridicat vocea la el, a preluat controlul intre ei doi. La tine a prins teren moale. Poti sa-l faci sa te respecte (ca asta inseamna cand te asculta) dar in timp. Trebuie sa petreci timp cu el si sa te ocupi de educatia lui, nu doar sa-l hranesti. Plimba-l in parc, joaca-te cu el, si cand face ceva ok lauda-l si recompenseaza-l. cand greseste, spune-i NU raspicat si ignora-l. Niciodata sa nu-l bati.
Incearca sa folosesti vocea pe mai multe tonuri. cand va jucati fii veseala, cand greseste vb raspicat, cand ii dai comenzi fii serioasa, cand il alinti fii iubitoare (la voce ma refer). Cainii nu inteleg de fapt cuvantul in sine, dar retin tonul vocii cu care spui cuvantul respectiv. Daca tu nu schimbi tonul vocii deloc, el nu intelege nimic si te ignora. Intai invata sa comunici cu el si apoi si el va asculta de tine.
Stai calma, aceeasi problema o am si eu.am un bichon havanez de 3 ani si ceva si s-a atasat de o singura persoana din familie(tatal meu) si acu7m pe mine nu ma asculta si daca il strig se baga sub plapuma)
Daca e fata este normal sa fie mai atasata de tatal tau...hmm ai putea sa incerci sa ii cumperi multe jucarii si sa te joci cu el mai mult...cred ca daca ai petrece mai mult timp cu el ar fi ma bine pentru amandoi