| denisa20 a întrebat:

Am si eu un bichon maltez de 3 luni si doarme mereu pe rece. Oare de ce?

Răspuns Câştigător
| sufletzel a răspuns:

Daca doarme pe parchet nu e problema, dar daca doarme pe gresie sigur are febra. Vara trecuta (pe 18 iulie) am gasit un catelus maidanez de vreo 2 luni jumate si dormea numai pe gresie, se lungea cat putea de mult. Nestiind ca nu e in regula l-am lasat in pace gandindu-ma ca ii e cald. La 3 zile a facut febra mare si am fost nevoita sa-i fac 10 zile injectii la veterinar. Si mi-a interzis sa-l mai las pana la 1 an sa mai doarma direct pe gresie ca se poate imbolnavi iar.
Legat de catelul tau, nu cred ca e in ordine sa doarma pe gresie, mai ales ca are doar 3 luni. Si eu am bichon maltez, are 5 luni jumate, deci are blana mult mai lunga ca al tau si nu are obiceiuri din astea.
Eu te sfatuiesc sa nu-l mai lasi direct pe gresie (pune-i un prosop sau altceva jos) si daca ai termometru ia-i temperatura. Daca nu te descurci du-l la veterinar (o consultatie e 10-15 lei - mie mi se pare o suma acceptabila) si asa vei fi cea mai sigura. Oricum sfaturile noastre nu se compara cu ce ti-ar spune un veterinar.

3 răspunsuri:
| EUSIATIT a răspuns:

Pentru ca ii est cald si o sa vezi ca in momentu cind se va incalzi mai tare [adica in lunile iulie.] va bea fff multa apa si se va aseza numai pe gresie sau va sta la usa pentru ca acolo e mai rece. nu i nici o pb [cateii au haina pe ei tot timpul.] nu? lasa l sa stea unde vrea. nu poate spune ca ii cald.

| ILoveYouMore a răspuns:

Deoarece ii place, depinde si de caine. Fiecare doarme cum ii place nu? Nu e cazul sa te ingrijorezi prea tare, dar ar fi bine sa te duci cu el la veterinar sa vezi daca nu cumva are febra si e racit si poate de aia sta pe rece, ca sa se raceasca ca lui ii este cald. Du-te cu el la veterinar ca sa fii singur. Fundita?

| Kidd a răspuns:

Te referi la podea care e rece? Pai asa simte nevoia. Poate e cald. Poate ii place.
Nu-i nimic ciudat. Sincer.
Daca te-am ajutat fundita:*