Buna. Am si eu 2 pechinezi. Eu i-am invatat relativ simplu. I-am tinut in bucatarie la inceput si aveam peste tot ziare. In toata bucataria. Dupa 3-4 zile am strans jumate din ele, dupa alte 3-4 zile am lasat un sfert si tot asa pana ramane un singur ziar. Dupa ce ramane un singur ziar si vezi ca el o sa se obisnuaisca sa faca doar pe el, ii iei ziarul si nu o sa mai faca. Atunci il scoti afara de 3 ori pe zi si aia e. La urma urmei, depinde si de catel. Eu stiu un maidanez care vine la o vecina in casa si sta peste noapte care nu face deloc daca il uiti 2 zile in casa. Cere afara singur. Daca al tau o sa faca in casa, faci un ziar sul si il bati peste fund incet cu el. O sa stie de frica ziarul si cand vrea sa faca unde nu trebuie doar il misti putin sa se auda si o sa ii fie frica. Mult noroc. Funda?
Trebuie sa-l scoti in curte, cam de 4 ori pe zi, seara inainte de culcare si dimineata cand va treziti.nu trebuie sa-l lasi afara mai mult de 5-8'.succes garantat.
ps.eu am 'lupan'[64kg],si,desi stau 'la curte', tot in casa il tin.[cresc lupi de peste 35 de ani]
La inceput este greu sa te adaptezi situatiei inedite,aceia de a fi "stapanul" absolut al unei fiinte ce va depinde de tine. Sunt foarte afectuoasi,cuminti,flusturatici,uituci, dragalasi, si devotati.Problema cu nevoile o rezolvi simplu:El (ea) de obicei va cauta un loc anume unde sa isi faca nevoile, pentru inceput dul tu afara la ore cit de cit regulate, daca poti sa fie aproximativ aceleasi.pe parcursul citorva zile sa va invata si va incepe sa scheaune la usa sa iti spuna ca vrea afara.In casa tot asa din nefericire nu ai cum sa al faci sa inteleaga decat prin " a invata" el ce vrei tu, si atunci procedezi asae la ultimul loc unde si-a lasat mizeria o iei cu o bucatica de hartie si o pui pe un ziar mare, acel ziar al plasezi in locul unde doresti ca in cazul de nu va fi nimeni in casa el sa isi faca doar acolo nevoile.Asa deci pui ziarul(sa nu fie DELOC murdar,mancare etc ziar absolut curat si vei vedea de ce) in locul acela si acolo "plantezi" si gprodusul lui. Apoi iei "criminalul" si al mangai si al duci si al lasi pe acel ziar, acesta curios va cerceta noul domeniu si isi va gasi mizeria, o va mirosi si se va convinge ca e a lui. apoi las-o acolo 1 zi intreaga, catelul printre alergaturile lui va vizita acel loc des si cind ai va veni momentul isi va aduce aminte de locul tau si acolo isi va stabili wc ul pentru todeauna.Desigur asta numai in caz de nu va fi lasat afara, tu ai grija insa sa nu lipseasca ziarul(nu este nevoie de 1 metru, o simpla foaie de caiet mai tarziu va ajunge, chestia este cu urina sa fie absorbita de ziar de aceia se si pune ziar ca este ca o sugativa).Cu timpul va renunta definitiv la a face in casa daca al lasi afara.Ai grija acum iarna se imbolnavesc foarte usor,plimba-l cu un asternut ceva pe el, eu am taiat o maneca de la un pulover vechi, am decupat 5 gauri(4 la labute, si 1 gaura in dreptul la coditei,sa nu se stranga pe el ca altfel degeaba al imbraci)Antai imbraci labutele din fata,spate,apoi ai treci codita prin gaura specila facuta si va fi ok si va arata nostim. Adora zapada,se joaca, alearga, sa nu stai mult cu el in zapada de va incepe a tremura baga-l repede in casa ca se imbolnaveste precum omul.In rest ferestel de oase tari,de la gaini, rate, gasca pasare sa ai dai doar capetele sa le roada nu si osul ca sunt sensibili la stomac si aschiile de la oase le pot perfora stomacul.Cu timpul cand va creste ai poti da, insa acum la inceput nu.mananca aproape la fel ca omul insa nu ai da grasimi,ciocolata, prajituri, etc.Sunt f pofticiosi mananca orice.Sa ai faci vaccinurile sunt foarte benefice, sa nu al lasi sa aiba purici (daca mai ai animale prin preajma) face eruptii si se scarpina pina te dispera apoi, Pui pelin planta + spirt intr-o sticla de 1/2 plastic si cand are bubute ai aplici cu vata solutia si ai trece imediat bubutele de la scarpinat.In rest intreaba-ma daca mai ai probleme.Iti doresc fericire si te asigur ca asa va fi alaturi de prietenul tau.
Si eu am pui de catel doar ca e husky.il primesc in casa dar sta si afara.nu trebuie tinut doar in casa. daca il tii cateva zile afara, lui ii place sa faca in iarba. apoi daca il iei in casa tiuie sau da cu laba la usa ca vrea afara sa faca.la mine asa face si nu e dresat.dar mai am o smecherie.la mine catelul are putin par in locul unde face si cand vreau sa-l aduc in casa ma uit sa vad daca e uscat sau ud.eu asa fac.alta modalitate nu e din cate stiu eu. funda?
Buna.Este foarte greu sa inveti un caine ceea ce vrei tu ca om. Si nu stiu ce pot sa spun am incercat si eu sa invat un caine dar nu am reusit.:X
O scoti afara imediat dupa ce se trezeste, inainte de masa, dupa masa, dar nu o plimbi. O scoti numai langa casa sa-si faca treburile. Asa o sa inteleaga cu timpul pentru ce ai scos-o. Imediat dupa ce a facut afara ce-a trebuit sa faca, o duci inapoi in casa. La inceput ar fi bine, daca ai posibilitate s-o scoti cat mai des. Cand face in casa, o certi, nu o bati.de obicei cand vrea sa faca pipi incepe sa adulmece pe jos, daca vezi acest lucru - o scoti imediat afara. Daca atunci cand a facut pipi in casa nu erai acolo, si ai vazut cu mult mai tarziu, n-o mai certa, n-are rost, oricum n-o sa inteleaga pentru ce o certi. Eventual o sa te inteleaga gresit. Cand face pipi afara, o lauzi, cu intonatie bucuroasa. Cuvintele nu o sa le prea intelega, dar tonul cu care vorbesti o sa-l inteleaga in mod sigur.Succes!:*
Deniissel întreabă: