Este vorba de acarieni. Am avut și eu porcușori si am avut aceeași problema cu unul dintre ei. Burtica ii chelise de tot si era plin de astfel de "puncte". Medicul veterinar mi-a explicat cauza problemei si cum sa o rezolv si am scăpat de ei și parul a crescut înapoi in timp. In cazul meu, foloseam fan de la cineva de la tara care se pare cs era infestat. Ce trebuie făcut este sa cumperi un șampon antiparazitar pentru pui de pisica (cel de adulți este prea dur cu pielea) și sa ii faci baie o data pe saptamana timp de 3 saptamani. Totodata, trebuie înlăturată cauza problemei (fanul, sau așternutul infestat dacă e cazul) si curățată cusca bine si mai des decat de obicei (ar fi recomandata si dezinfectarea custii si a obiectelor din ea cu apa si otet). Concomitent cu acestea, poți ajuta sistemul imunitar al porcușorului dându-i cu seringa timp de 10 zile, o data pe zi cu seringa un amestec de 3-4 picături de vitamina C pentru bebeluși fără arome amestecat cu 1-2 picaturi de Beres Drops. Acestea se gasesc la farmacia pentru oameni. Cura asta de vitamine este recomandata pentru porcușorii cu probleme de genul asta, dar si pentru cei sănătoși pentru un aport de imunitate in special iarna. Eu ii mai puneam in seringă si suc de portocale ca sa aiba un gust bun si sa bea medicamentul. (suc stors dintr-o felie sau 2 de portocala, nu cumpărat). Sper sa iti fie de folos! Iti recomand sa cauți imagini cu acarieni pe porcușori si sa compari cu ce are al tău pentru a fi sigur ca asta e problema. Multa sănătate porcușorului!