| Jones_Emma_1998 a întrebat:

Bună....am un bichon, are 2 luni si o săptămână și nu face la pled ...bine face ocazional. Cum aș putea să o învăt?

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Cred ca acum este momentul sa il inveti sa faca afara.
Ca sa il inveti sa faca afara, trebuie sa il scoti mereu la aceleasi ore. Cel mai bine ar fi dimineata dupa ce se trezeste, dupa-amiaza si seara. Dupa ce mai creste, poti limita iesirile la doua dati pe zi. Cand ies afara, cainii miros "resturile" lasate de ceilalti catei si invata sau incep sa simta nevoia sa isi faca si ei nevoile. Cand il scoti afara nu te juca cu el. La inceput iesi strict numai sa isi faca nevoile. Dupa ce si-a facut nevoile, intra in casa.
In al doilea rand pentru a neutraliza mirosul din casa, incearca sa speli locurile in care isi face nevoile cu otet. Nu stiu exact daca otetul este bun pentru indepartarea mirosului pentru catei, dar eu intotdeauna il folosesc, daca patesc vreun accident cu vreuna dintre pisicile mele, pentru a ma asigura ca nu isi va mai face nevoile acolo si a doua oara. Mai ales ca pisicile sunt mult mai problematice si mirosul de urina al pisicilor este mult mai puternic. Asa ca daca ar fi sa ma iau dupa logica asta, otetul este bun. Ei au mirosul mult mai dezvoltat decat al nostru si reusesc sa depisteze resturile, daca zona a fost spalata doar cu apa si sapun.
Iar apoi cand o scoti afara si isi face nevoile afara sau in locul in care trebuie, rasplateste-o intotdeauna. Fie sa o lauzi, fie sa ii dai o chestie mai speciala de mancare. Nu o certa cand nu face unde trebuie pentru ca animalele nu fac conexiunea dintre greseala lor si pedeapsa. In general, raspund mult mai repede la rasplata decat la pedeapsa.

3 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

La pled, la 2 luni? La varsta asta face afara nu in casa! La 5-6 saptamani deja incepe sa se ceara afara! Eheee...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foloseste-te de puterea exemplului.

| Jones_Emma_1998 explică:

Încă nu are voie afară...peste o săptămână are voie ...ca azi i-am făcut al doilea vaccin și așa a spus medicul veterinar... Să nu o scot afară până sapt viitoare