| WildLatte a întrebat:

Am un bichon de 8 luni( primul meu caine ), e baiat, destul de ascultator, insa azi am intampinat o problema. L-am scos in parc pe blanos si a dat de un os de pui, am observat noua sa achizitie si am mers sa il scot din gura, desigur ca a fugit de mine vreo 2 min, pe cand s-a calmat si am dat sa il scot m-a muscat de deget destul de tare. Cum ar trebui sa reactionez in situatii de genul? Recnosc ca am gresit, mi-am pierdut calmul in fata lui si probabil mi-a smitit enervarea cand a facut-o, l-am smuncit imediat usor de zgarda dupa muscatura si i-am spus " nu ", i-am pus lesa si l-am dus acasa, pe drum l-am certat putin, iar acum nu-l bag in seama, i-am interzis sa intre la mine in camera unde-i place sa doarma. Am reactionat gresit? Va multumesc.

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Ai reactionat bine atunci cand a i-ai luat osul si l-ai certat. Nu trebuie sa fii agresiv cu el. Cearta-l putin si apoi ignora-l o scurta perioada de timp.

Acum nu ai de ce sa il tii afara. Cainii si pisicile au o o memorie destul de scurta, din cauza asta pedeapsa e bine sa o aplici imediat. Daca trece mai mult de 10, 15 minute s-ar putea sa nu mai faca legatura intre cauza pedepsei si peadeapsa. Acum nu isi va da seama de ce il tii afara din camera si nu va face legatura cu faptul ca a luat osul respectiv. Deci, lasa-l in camera, caci acum il pedepsesti degeaba, nu va prinde mesajul.

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Nu ai procedat bine, lui o sa i fie acum teamă de tine, nu merită sa il pedepsesti pentru atita lucru, trebuie sa il lasi cum vrea el, animalele spre deosebire de om nu gîndesc, ele au instinct, fie ca e pisică, fie ca e cațel, cu toate ca este un pui de cățel, e de rasă, dar are personalitate, te si latră? Citeste pe siteuri de specialitate, si informeaza te cu privire la cresterea si educarea unui cîine de rasă cum este al tau, sa i ti traiasca sa fie sanatos, joaca te mult cu el, arata i că il iubesti, ca daca vei fii rea si dură cu el, il vei indepărta de tine, il vei inraii, si te va mușca, sau o sa facă totul impotriva ta numai ca sa i ti demonstreze ca el este șeful. Cît ai dat pe cățelus? Ce culoare e blănița lui? Nu poti atasa o poză cu el? sunt sigur ca e super frumos.

| WildLatte explică (pentru CristiDinBucuresti):

Noi doi avem o relatie mai speciala, e foarte atasat de mine si eu de el, ne jucam si ne iubim toata ziua. De asta am fost cumprinsa de ingrijorare cand l-am vazut cu osul ala in gura, mi-a fost frica sa nu-i ramana in gat sau ceva pentru ca-l rodea, nu se juca. O sa-l impac eu maine, stie ca-l iubesc. Catelul a fost 500 de lei, este alb, dar urechiusele si pe spate ( sira spinarii ) e de culoarea mierii. Imi pare rau, dar nu stiu cum as putea atasa o poza cu el aici. Iti multumesc pentru raspuns!

| BeagleLover a răspuns:

Ai facut bine, ca prin joaca, poate il manca, iar oasele de pui nu sunt bune pentru caini deoarece le pot strapunge stomacul. Acum incearca sa te apropii din nou de el, ca in viitor sa nu ii fie teama de tine. Asta a fost ca o lectie pentru "blanos" rolling on the floor

| Andreea8686 a răspuns:

Da. Arata i cat mai multa afecţiune cainelui tau, altfel se poate distanta de tine. Nu mi se pare un lucru foarte rău ca se juca cu un os.