| yasana a întrebat:

am un bichon frise, il scot afara de 3 saptamani, si nu face afara.
cum as putea sa-l obisnuiesc?
P. s Funda...

Răspuns Câştigător
| CrAzYAbOuTMuSiC a răspuns:

Am si eu un bichon si la mine se intampla la fel, dar mai bine incearca sa te plimbi cu el ca sa adulmece si sa isi gaseasca loc unde sa poata face.La mine merge de cele mai multe ori, acum depinde de atitudinea lui. Sper ca te-am ajutat!

4 răspunsuri:
| aandreutsaa a răspuns:

Pai si verisoara mea are unu si cand la primit tot asa facea si cand facea in casa putin il lovea si il certa si apoi se ducea afara si sa obisnuit sa faca afara si in scurt timp cand avea nevoie sa faca latra la usa. bafta:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citeste asta poate te ajuta '' Mi-am cumparat un pui de bichon in varsta de 3 luni. Cand l-am adus in casa si-a facut nevoile in fiecare camera ( Atentie! Isi face nevoile ca sa-si marcheze teritoriul chiar daca e catea ) Cum l-am dezvatat : 1) improvizati un tarc. 2) Cumparati scutecele unde sa-si faca nevoile ( absorb urina, deci uitati de ziare, etc ) 3) Cumparati solutie de curatat mirosul de urina (nu folositi otet, lamaie si alte chestii aflate pe internet) si un spray repelent ( eu am cumparat Getoff - http://www.pentruanimale.ro/spray-getoff-repelent-p-1240.html se poate gasi in aproape orice Petshop ) 4) picaturi pentru a atrage cainele la scutecelele speciale. 5) patutul unde va dormi va trebui sa stea in tarc 6) bolul cu mancare tot in tarc 7) Mancarica de rasplata ( gasiti in petshopuri ) Am folosit un balcon inchis cu arcada spre sufragerie pe post de tarc. La arcada, am pus un placaj cam de 50 cm inaltime. Scoateti covoarele din balcon/tarc ( covoarele retin f multe mirosuri, loc prielnic pentru a-si face nevoile ). Am curatat tot balconul cu solutia de dezinfectat si eliminat urina ( trebuie sa elimini orice miros prielnic pentru caini chiar daca inainte nu ai avut caine ) dupa care am dat cu GetOff peste tot. In balcon am pus patutul in fata placajului ca sa poata vedea tot ce se intampla in casa. Langa patut, imediat bolul de mancare. Dupa bolul de mancare am pus scutecelul ( Este f important sa NU puneti scutecelul in fata placajului, ca acolo vor dormi - cainii au nevoie de atentie, si de aceea vor sta acolo sa vada toata actiunea ). Pe scutecel, puneti cateva picaturi de solutie pentru atras cainii sa-si faca nevoile. ( Scutecele ar contine deja solutie pentru atras cainii, dar daca sunt pui chiar trebuie sa adaugati si cateva picaturi de solutie ) Daca deja si-a facut nevoie prin toata casa, va trebui sa dezinfectati toata casa cu solutia speciala, dupa care sa dati cu GetOff. De asemenea, trebuie folosita de fiecare data cand mai da cate un rateu ( e totusi pui, nu ai ce sa-i ceri ). Puneti catelusul in tarc si lasati-l 2 zile ( stiu ca e greu, dar decat sa faca toata viata prin casa, mai bine 2 zile sa stea in tarc ). In momentul in care isi face treaba pe scutecel laudati-l si dati-i o bombonica de rasplata. Bombonica i-o dati pe scutecel ca sa inteleaga pentru ce a primt yummy yummy. Dupa ce trec cele 2 zile, eliberati-l in toata camera pentru a o cunoaste mai bine insa stati cu ochii f atenti pe el. (Atentie, asta nu inseamna ca va dormi in toata camera. Noaptea il duceti inapoi in tarc.) Daca vedeti ca dau semne sa-si faca treaba ( miros pe jos, se invart in cerc ) spuneti-i NU, luati-l de ceafa ( este f important sa-l luati de ceafa, asa invata si de la mamicile lor ) si duceti-l la scutecel, eventual rostiti comanda Pisu. Daca isi face treaba in casa si nu il vedeti, sa nu-l certati. El trebuie certat doar in momentul in care il vedeti ca-si face treaba ( luati o sticla cu pulverizator si udati-l pe botic, si se va opri imediat. Daca nici asa nu merge, atunci luati o revista (sau ziar ) si dati cu ea de pamant langa catel. Nu dati in caine! ). Daca continua sa-si faca treaba in toata camera, puneti cainele inapoi in tarc ( va intelege imediat dc l-ati pus acolo ). Daca se obisnuieste sa-si faca treaba numai la scutecel cat timp sta in tarc, atunci ii puteti desface tarcul. Luati patutul si puneti-l in camera sa inteleaga ca de acum e teritoriul lui ( altfel se va urina intentionat ca sa-l marcheze ). Cu timpul, ii dati acces la camera din apropiere lasand usile deschise si mutandu-l din nou patului in urmatoarea camera. Catelusa mea e f nazdravana, cand poate se strecoara printre picioarele mele si fuge in dormitor si isi face treaba pe covor. Nu dureaza nici 5 secunde, fuge fix la covor si isi face treaba ( Intentionat - ca sa-si marcheze teritoriul ). Va puteti da seama cand isi marcheaza teritoriul deoarece cainele va urina f putin. De asemenea, daca e in mijlocul jocului, mai chemati-o din cand in cand la scutecel, rostit comanda Pishu, iar daca se aseaza acolo mai dati-i cate un yummy yummy si laudati-o. Cand sunt pui, sa-si faca nevoile unde trebuie e un lucru nesemnificativ. S-a intamplat sa-si faca nevoile in camera in timp ce se juca dupa care a continuat sa se joace fiindca pentru ea a insemnat acelasi lucru ca pentru noi cand suntem foarte ocupati, intram in camera si ne aruncam hainele pe pat. Trebuie de fapt sa invete ca e cel mai important lucru sa-si faca nevoile unde trebuie. Eu mi-am invatat catelusa in 5 zile sa-si faca treaba la scutecel ( este totusi iarna ) : 2 zile in tarc + 3 zile sa se obisnuiasca in toata camera. In timp ii voi muta scutecelul cat mai aproape de usa de la iesire dupa care il voi scoate cu totul ( in primavara )''. Bafta multa!

| yasana explică:

Are 5 luni

| andreea25_8864 a răspuns:

Cat timp are? Ca daca e mic. e normal sa nu vrea sa faca si daca a ajuns la maturitate incearca si obisnuiestel pentru ca nu ai ce sa faci...