Buna dimineata!
Ai noroc ca vreau sa studiez medicina, ca sa ajung medic veterniar
Deci te pot face sa iti d-au cateva informatii
Ce este raia?
Raia este o boala de piele provocata de acarieni, care afecteaza multe animale. La caini, este cauzata de unul dintre cei trei acarieni microscopici: Cheyletiella, Demodex si Sarcoptes. Fiecare dintre ei provoaca un tip diferit de raie, prezentand grade multime de simptome. Deoarece tratamentele pentru raie variaza in functie de tip si de severitate, este esential sa va duceti cainele la un control medical dupa momentul constatarii. Medicul veterinar va efectua un examen fizic, va lua mostre de piele infectata, va prescrie medicamente si va administra tratamentul
1. Izolati-va cainele pentru a impiedica raspandirea raiei si la alte animale de companie. Daca cainele are raie, ar trebui sa-l pastrati departe de orice alte animale de companie pe care trebuie sa le impiedicati sa se infecteze, de asemenea. Asigurati-va ca prietenul patruped este in siguranta si la loc cald. Nu va izolati cainele prin alungarea in afara casei sau prin mentinerea acestuia intr-un spatiu neincalzit pe timpul iernii. Alegeti o camera in casa pentru a-l ingriji in timpul tratamentului pentru raie.
Asigurati-i cainelui hrana, apa, asternuturi si jucarii in timp ce acesta este izolat. Petreceti-va timp cu el, luati-l la plimbari si jucati-va cu el, astfel încat sa nu ii fie teama de izolare.
In cazuri rare, oamenii se pot infecta cu acarieni. Protejati-va prin purtarea manusilor atunci cand administrati tratamentul cainelui.
Daca stai la oras si ai vreo farmacie veterninara du-te acolo si spune-i ca "Am un câine şi în urmă cu 2 sau 3 luni a făcut râie am chemat un medic veterinar iar acesta i-a facut o injecție... deci i-a trecut după o săptămână nu mai avea nimic iar acum de câteva zile a făcut iar". Asa ca te poate ajuta medicul veterinar mai bine
3. Spalati sau inlocuiti lenjeria de pat si alte obiecte care vin in contact strans cu cainele. Pentru a evita ascunderea acarienilor pe patul sau lesa cainelui, ar trebui sa eliminati aceste articole si sa le inlocuiti. Schimbati si spalati lenjeria cainelui zilnic pentru a va mentine la distanta de acarieni. Utilizati apa calda, sapun si inalbitor pentru a curata cu atentie asternutul cainelui.
4. Ajutati-va cainele sa gestioneze stresul psihologic in timpul tratamentului pentru raie. Raia poate provoca stresul cainilor din cauza mancarimii, izolarii, vizitelor veterinare, medicamentelor si altor tratamente pe care le primesc pentru a se trata. Pe masura ce cainele trece prin acest tratament, trebuie sa faceti lucruri care il vor ajuta sa-si pastreze calmul.
Nu uitati faptul ca animalul va este un prieten adevarat, un insotitor de drum si un suflet care trebuie ocrotit.
Sper ca ti-am fost putin de folos, o zi buna si sper sa se faca bietul catelus bine!
Site-ul Animax mereu e util, este? )
Daca raia a aparut din nou dupa 3 luni, atunci inseamna ca nu s-a vindecat complet sau a luat iarasi raia de undeva.
Cauta-ti un alt medic veterinar, daca nu-l mai gasesti pe celalalt!
1. Iei legatura cu alt veterinar.
2. Verifica igiena cainelui, locurile in care umbla, alimentatia, descopera cauza pentru care face si re-face raie.
Buna! Mergi la o farmacie veterinara si cumpara neotomosan, este o fiola pe care o dizolvi intr-un litru de apa si aplici pe pielea catelusului tau (se tamponeaza cu vata). Normal se face intai jumatate de fiola la jumatate de litru de apa iar cealalta jumatate se repeta peste 7-10 zile dar poti sa o faci pe toata si sa pastrezi solutia sa repeti peste 7 zile. Mare atentie, cand aplici catelusului sa poti niste manusi deoarece este putin toxica solutia pentru noi oamenii.
Am acasă o pudră care este pentru pisici si pentru câini care omoară bacteriile care provoacă raia, si mai am o solutie care se prepară in apa se numeste Diazepal sau ceva de genul
Nelutuborda întreabă: