Este normal ca el sa se comporte asa, fiecare catzelush face asta cand se afla in aer liber, se simte liber si are nevoia sa alerge sa se joace...dar cred ca ar trebui sa vorbesti mai mult cu el si sa il mai certi din cand in cand ...cand mai face prostioare ca el sa isi dea seama ca esti suparata pe el pentru ceea ce a facut si ca nu trebuie sa o mai faca.Probabil ca e si foarte rasfatat si iubit si face numai ce are chef insa dupa parerea mea un catzelush e ca un copil mic pe care trebuie sa il educi si ar trebui sa o faci de pe acum pentru ca dupa aceea chiar nu o sa te mai intelegi cu el.
Sper ca am fost de ajutor
fundita
Uita-te la Cesar si cainii el o sa iti arate cum sa faci e pe National Geography Funda
Am si eu tot bichon eu am maltez.Nu ai ce sa ii faci daca ti-ai ales aceasta rasa deoarece sunt foarte jucausi sunt unii din cei mai bunic atei alergatori si pot alerga kilometrii intregi. Acestia au nevoie de miscare pentru cresterea parului sub forma unui puf si sa nu se faca calti.Crede-ma ca asa face si al meu si se invarte si fuge si se invarte si tot asa. Eu zic sa ii acorzi multa atenti ca sa aiba incredere in tine ca poti face si ce vrea el dar iti sustii si opinia ta, autoritatea. Tine minte, fal sa stie ca tu esti stapanul si el face ceea ce zici tu nu invers. sper sa iti fie de folos
funda plzzz:X?!
Imi pare sincer rau pentru celelalte raspunsuri.mi se par foarte folositoare si imi pare rau ca nu pot da funda la toata lumea.imi cer scuze pentru ceilialti.va multumesc pentru raspunsuri si sper (si sunt sigura) ca-mi va prinde bine. multumesc mult mult mult
Incearca sa-i dai comenzi scurte. In loc de opreste-te, spune-i "stai". Suna altfel si invata usor. De ce crezi ca se spune sezi si nu stai jos? Sau se spune culcat si nu culca-te sau intinde-te.
Si cu numele e la fel. Comenzile si numele trebuie sa aiba maxim 3 silabe.
Si tine-l in lesa scurta la picior. Si repeta "pas" cand merge in acelasi ritm cu tine. Daca grabeste pasul smuceste-l usor si zi iar pas. Recompenseaza-l daca face bine. Cu rabdare vei reusi. Succes!
Desh întreabă: