| dianamnastase a întrebat:

Bună, am un cățel de 3 luni și de ceva timp mă mușcă mereu și mă latră când țip la el să mă lase.
Cum credeți că voi putea reuși să îl cumințesc? Fără varianta cu bătaia, vă rog!

Răspuns Câştigător
| Uvox a răspuns:

Sunt animale de haită iar in haită doar unul este ALFA(sef).
Te musca pentru ca ori este deja peste tine ori te contestă de sef.
Fără bătaie evident!
Trebuie să te impui ca stăpân (sef).
De exemplu sa nu intre înaintea ta in casa, sa mănânce după ce tu ai terminat, cand face tampenii sa părăsești încăpere, samd.
Crede-mă că nu inseamna ca il iubesti mai putin ci din contra.
Consecventa!
Tot timpul va încerca să urce în ierarhie.
Daca nu faci ce trebuie acum e posibil ca mai tarziu sa dezvolte alte probleme derivate tot din asta.
Succes.

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Te porti urat cu el. Te simte.

| ywar a răspuns:

Pai daca te latra/musca deja e el stapan pe tine. Tu nu ai o sansa sa te impui in fata lui. Exista un singur stapan de care asculta acel caine. Nu, clar nu este de dorit varianta cu bataia pentru ca violenta naste violenta. Apoi, daca e un caine de talie mare, problemele se vor inmulti.

| minrest a răspuns (pentru ywar):

La ora 11:48 recomandati bataia fara mila, timp de o ora, pentru un copil, nu pentru un caine; eu ce sa mai inteleg? Oare violenta naste violenta doar dupa amiaza, nu si dimineata? Sau poate trebuie aplicata numai la oameni, nu si la animale?

| GabyT10 a răspuns:

Faptul ca are doar 3 luni,el acum este ca un copil mic si rasfatat.Te musca,latra din dorinta de a-i da mai multa atentie (sa te joci cu el). Incearca atunci cand te musca sa nu mai tipi la el,doar spune-i ca nu este voie, dar sa spui pe un ton ferm (daca tipi la el nu rezolvi nimic).La aceasta varsta incepe sa schimbe dentitia, va cauta sa muste si va dori sa-si infiga dintii (sa roada) in totul din joaca...da-i jucarii de cauciuc tare, chiar si atunci cand te musca poti sa-i dai o jucarie, sa-i arati ca pe aceea o poate musca.Acum este varsta potrivita sa incepi educarea lui.Sa-ti traiasca sanatos micul blanos happy.