| BabyStereo a întrebat:

am un hamster.varsta lui e de 3 saptamani...il am de o saptamana si 2 zile.de 3 zile vad ca e cam abatut adica il iu in mana inainte fugea se plimba se juca dar acum sta calm si adoarme.am fost cu el la veterinar chiar ieri si mi-a spus ca e sanatos dar nu cred.imi dati vreun sfat va rog?

Răspuns Câştigător
| DoarOana a răspuns:

Buna BabyStereo,
De obicei hamsterii sunt destul de rezistenti asa ca daca veterinarul ti-a zis ca nu are nimic nu ar trebui sa ai probleme cu el. De obicei cand e bolnav trebuie sa aiba una din urmatoarele simptome: blana ciufulita/murdara, stranuturi sau respiratii greoaie (il poti auzi cum sufla) - asta in cazul hamsterilor mai batrani de obicei, scurgeri din ochi sau nas (lichid galben), pierderea poftei de mancare, diaree (coada umeda), se ascunde in cele mai intunecate parti ale custii si cam atat.
Lipsa de activitate pe care o are hamsterul tau ar trebui sa fie insotita de coada umeda. Boala se numeste ileita proliferativa si netratata poate duce la moarte. Boala apare in cazul schimbarii regimului de alimentatie a hamsterului sau daca il supui unui stres. Dar avand in vedere ca tu nu ai pomenit de aceste lucruri nu e de mirare ca veterinarul a zis ca nu are nicio problema.
Eu te sfatuiesc sa nu il stresezi zilele astea si sa mai astepti cateva zile. Daca hamsterul nu fuge si sta intr-un colt in cusca atunci ar trebui sa vizitezi un alt veterinar. Din pacate, mai mult de atat nu iti pot fi de folos.
Pa, pa

3 răspunsuri:
| DoarOana a răspuns:

@BabyStereo:
Daca se da in rotita si are activitate atunci e mai mult ca sigur ca nu are nimic. Atunci cand l-ai luat poate era stresat pentru ca erai o persoana noua pentru el sau poate ii ofereai prea multa atentie si el se speria de agitatie etc.
Nu ai de ce sa imi multumesti. Incerc sa ajut.
O seara frumoasa.
Pa, pa

| AnaEindragostita a răspuns:

Nu sunt chiar o experta dar chiar cred ca la 2 saptamani ar trebui sa cumperi o iubita iubit pentru ea el

| BabyStereo explică:

Multumesc amandurora, Oana hamsterul meu nu prezinta nici o simtoma din cele mentionate de tine happy se da in rotita cam doua ore pe zi iar noaptea cam jumatate din ea...ieri nu se simtea prea bine dar azi vad ca s-a dat in rotita si l-am scos fara alerga...MULTUMESC MULT