Foarte probabil e speriat. Cea ce iti recomand eu sa faci este sa faci in felul urmator avand in vedere ca are abia 7 luni:
1. Lasa-l sa se obisnuiasca cu tine. Nu ii baga mana in cusca, astfel el se va apara din instinct.
2. Petrece timp cu el. Vorbeste cu el. Stai si observa-l.
3. Nu tipa la el si nu fa miscari bruste. Stai si vorbeste-i bland iar fiecare miscare care o faci, nu o fa ca de obicei. Fa-o lent, usor.
4. Impinge-i in cusca lui, la fel de usor, verzaturi, fructe, legume, ce ii place lui.
5: Repeta procesul 4 maxim 5 luni si apoi ai sa vezi ca nu o sa mai fie agresiv.
6. Dupa ce nu mai este agresiv, baga-i usor mana in cusca, foarte lent, vorbeste cu el si in mana sa tii ceva de haleala. Deschide pumnul si lasa-l sa vina sa iti manance din mana.
7: Repeta procesul asta timp de 2 saptamani. Apoi incearca sa il atingi. Daca refuza si se sperie sau musca, nu insista! Scoate mana si repeta pasul 3 inca 5 zile.
Sper sa te ajute!
1. La unele exemplare se pot constata probleme de comportament atunci cand ating maturitatea sexuala, aceste probleme avand deci o cauza hormonala.
2. Manipularea incorecta se poate solda adesea cu zgarieturi sau muscaturi. Atunci cand sunt prinsi iepurii trebuiesc sprijiniti de sub labutele din fata iar cealalta mana va oferi o baza de sprijin pentru membrele posterioare. In caz contrar iepurele se va zbate, se va simti in nesiguranta si va folosi orice mijloace are la dispozitie ca sa evadeze. Nu tineti niciodata un iepure de urechi sau suspendat in aer pentru-ca s-ar putea sa aiba un comportament mai putin placut.
. Iepurii nu trebuiesc deranjati din somn pentru ca vor deveni neprietenosi. Aceasta este cea mai frecventa cauza a agresivitatii la iepuri. Sa tinem cont de faptul ca iepurii sunt animale crepusculare, asta inseamna ca sunt mai active dimineata devreme si seara tarziu, ziua iepurii prefera sa se odihneasca.
4. Atunci cand facem curat in cusca, iepurele trebuie scos din aceasta pentru ca nu apreciaza galagia si nici invadarea teritoriului, existand pericolul sa devina agresiv.
Si problemele de ordin medical insotite de durere pot face un iepure sa devina agresiv. Un consult de specialitate va elucida cu siguranta acest aspect.
6. Se intampla ca iepurii care au fost batuti sa fie suspiciosi, lipsa de incredere ii va face sa muste pentru a se apara. Nu loviti niciodata un iepure pentru ca el va tine minte si nu-si va mai manifesta afectiunea fata de noi, din contra va incerca sa ne tina prin orice mijloace la distanta.
7. Miscarile bruste, galagia, incercarile de a-l vana nu vor face decat ca iepurele sa incerce sa se apere devenind agresiv.
Bune sfaturi, dar complicat de realizat si mancatoare de timp. Eu as zice sa faci rost de o bacata de slanina afumata de tara (adica nu din hypermarket), ceva rosii, verdeturi, ienibahar si usturoi. Iese o frptura de iepure la tava... o nebunie!