Nu moare de la căpușe, ci îl deranjează și pe el. Asta e, ai animal, trebuie sa răspunzi de el. Veterinarul nu ii va face decât să elimine căpușele și să-l deparaziteze. Când îți mai vezi motanul prin preajmă, elimina căpușele cu grijă pentru a nu le rămâne capul înfipt. Cumpăra de la un petshop din oraș sau internet zgardă antipurici și anti-căpuse în funcție de kilogramele și vârsta pe care o are di astfel timp de 4-6 luni depinde cat are valabilitate zgardă, vei sta și tu liniștită. Al meu motan din Grecia la fel de plimbăreț era, și că sa nu stau cu grijă, îi cumpăram zgardă din asta.
Pai o sa ii suga sangele pana ii da nu stiu ce boala... pe urma sar capusele pe tine i tot asa pana crapati cu toti unu cate unu.
Minciuna? Sau spui adevarul? M-am speriat! ..hmm. _ - _ '. ' _ - _
Stii tu garantat ca se intampla chestia asta?
Mai in gluma mai in serios capusele sunt paraziti si se dau si la oameni. faci nu stiu ce boala.
Boala Lyme..am auzit de ea.
Este bine sa le scoti daca poti si ai mai facut asa ceva, pentru ca o sa i se infecteze zona si este posibil sa moara, sa ai grija sa nu ramana capul implantat.
.OF.i-am scos doar una dintre cele trei..acum..alea doua..nu mai reusesc sa le scot..nici motanul nu sta, de una singura nu pot..si oricum motanul o sa vina cu altele..asa ca. _ - _
Nu mai vine de acum ca se termina cu oile, pleaca la munte, probabil are cineva oi si nu le trateaza corespunzator. Eu zic sa rezolvi problema pana la capat si vezi ce mai este, poate nu mai ia altele.
Eu am incercat sa scot si celelalte doua capuse, dar n-am reusit..la o capusa am reusit sa-i scot doar corpul, dar capul a ramas..si..la cealalta capusa.e intacta.ce fac?
Mai incearca sa scoti si capul stiu ca este greu cu capusele, ramane capul implantat, bine ar fi sa scoti tot vezi tu cu ce, cred ca ar fi buna o penseta.
Nu e indicat sa il lasi asa, ii va suge mult sange si va face diferite boli, ai putea sa il ti putin mai mult in casa
Salut! Poti sa mergi pana la un petshop sau o farmacie veterinara si sa ceri o penseta pentru extras capuse.Nu e foarte scumpa si iti explica cei de acolo cum se foloseste.Sunt mai multe tipuri in functie de buget dar sa stii ca o penseta de 5 lei isi face treaba la fel de bine ca una de 15 lei.
https://abc-zoo.ro/2875-penseta-pentru-extragere-capuse-de-plastic.html
dupa ce o folosesti o dai cu alcool medicinal si il lasi pe el cateva minte sa actioneze si dupa poate fi folosita din nou
Spor la extractii!
Am o intrebare.i-am scot o capusa, mai are doua. cele doua capuse au inceput sa faca sange pe pielea motanului..si de aceea nu reusesc prea usor sa-i scot capusile.ce fac?
Nu moare
Dar se vor mării căpuşele pentru că sug sânge şi o să moară singure. Cel puțin aşa ştiu.
Trebuie sa-l duci la veterinar, ca sa ii faca injecții pentru capuse etc.
Tot ce ai putea tu sa faci este sa ii iei o zgarda anti-capuse ca găsesti in magazinele mari. Insa nu stiu cat de bune sunt si astea.