| NoNameToday a întrebat:

Am un papagal nimfa si are obiceiul de a`si rupe penele.Am crezut ca are purici si i-am luat un spray. i-am dat cu el si am observat ca nu isi mai rupe penele.doar isi curata penajul dar nu le rupea.Ai mei au auzit ca e bine sa le dai cu ulei[alimentar] pe piele si i`au dat. dintr`o data au inceput sa ii cada penele si e asa molesit.nu e activ deloc. Ce ii putem face? Sau ce are? Merci!

6 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Este posibil sa fie vorba despre un factor de stres care a intervenit in mediul nimfei (zgomote puternice, schimbari in colivie, o persoana nou in casa etc.).

Pentru a-i asigura conditii bune informeaza-te de pe net --- sunt o multime de site-uri de unde poti afla cum se cresc papagalii ca de ex :http://www.latifa.ro/pasari/

| Raluuu a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa cauti un medic de pasari.si sa-l duci.si eu am 2 papagali (nimfe). Cauta un medic.stiu ca va fi greu sa gasesti, de exemplu in Brasov sunt doar 1 sau 2 medici care se ocupa cu asemenea chestii, daca nu intreaba ce este mai bine la un magazin (petshop) sau citeste ceva pe net despre asta sau carti! Sunt niste pasari extraordinare!
Mult succes!

| DenisIonut01 a răspuns:

La veterinar cu el

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai nimeni nu cred ca stie un raspuns corect ca al veterinarului.Eu spun sa te duci cu el si sa aflii exact ce are si ce poti sa ii faaci

| Lunny a răspuns:

Mai bine te-ai duce cu el la veterinar...Gandeste-te ca e spre binele lui.