| SLideLO a întrebat:

Am un perus de vreo 2 saptamani. era bland cand l-am luat ...are mancare de mai multe feluri, "betele" alea, o scarita din lemn, leagan si o casuta in colivie, care e destul de mare. in prima zi i-am dat drumul prin dormitor si il prindeam usor fara sa sting lumina si cam asa l-am tinut o saptamana si ceva. Are conditii bune si dragoste din partea familiei si deja canta.
1.de o saptamana este mai timid parca,(asa pare sau poate e mai smecher acum ca ma cunoaste)si nu mai sta sa il prind pe unde se cocoata, asa ca l-am pedepsi si nu il mai las afara decat de 2 ori pe zi (cand ii fac curat si cand ma roaga mult ai mei).Nu sta nici pe mine,jos sau in mana mea, sad sad nu ca inainte statea mult,dar nu zbura imediat, iar daca bag mana in colivie se baga in casuta. Deci, peste ceva timp o sa se ataseze de mine sau ce trebuie sa fac? (va intreb pe cei care ati trecut prin asta sau ati mai auzit).
2.Nu il vad ascutindu-si ciocul de osul de sepie sau band apa.(cand e afara isi freaca ciocul de mobila si bea apa din chiuvete daca ii pun, dar nu-i mai pun.si cum nu bea din recipientul ala special i-am pus si in unul de manacare gol dar tot nu-l vad)Ce sa ii fac? sad
Ofer funda raspunsului celui mai bun care ma va ajuta!

Răspuns Câştigător
| KinderBeeeib a răspuns:

Buna.Am trecut prin de astea laughing
1.Nu este mai timid dar totusi a prins mai mult curaj si crede ca are dreptul la mai multa libertate, incearca sa nu ii mai dai drumul si sa il imblanzesti.Alinta-l,vorbeste-i...mangaie-l.

2.Perusii nu prea isi ascut ciocul acolo, e mai mult pentru papagalii mai mari.
Apa bea dar nu de fata cu tine, o sa vezi.

| SLideLO explică (pentru KinderBeeeib):

Stii ce, el se enervase ca dupa o perioada liber i-am limitat timpul, dar acum il tin mai mult liber si cu colivia deschisa ca sa mearga singur sa manace si nu i-o inchi ca sa stie ca poate sa mearga acolo linistit si apoi sa iasa afara cand vrea, iar acum e mai afectuos happy. dar mersi foarte mult!winking

1 răspuns: