| noname211 a întrebat:

am un pudel pitic de 2 luni. Ma deranjeaza foarte tare ca musca tot ce se misca. I-am dat peste bot si i-am strigat "NU", nu a functionat. I-am cumparat o jucarie de la pet shop si de fiecare data cand musca mana mea ii bagam jucaria in gura( se juca cu ea cand stateam nemiscata, dar daca ma miscam putin se repezea la mana sau picior ). Nu mai stiu ce sa fac!... Va rog dati-mi cateva sfaturi!

5 răspunsuri:
| DinuMarius26 a răspuns:

Buna! orice catel cand e mic face asa fie pudel fie pitbullwinking. gandeste-te ca la 2 luni de abia incepe si el sa zburde si e plin de energiewinking in general pudeli, bichoni sunt catei cu o activitate fizica foarte intensawinking va trebui sa te obisnuiesti cu asta pentru ca nu exista educatie pentru comportamentul luiwinking Poate, poate o sa se mai linisteasca cand o sa devina matur dar nu sunt sigur de astawinking.si eu am 1 catel pitbull si la fel face FUNDA big grin?

| RedNose a răspuns:

Cand musca i se spune "au" pe un ton ferm(nu tipat) si este ignorat pentru 15-20minute,nu este bagat de nimeni in seama, daca vine dupa tine si apuca i se spune "nu-i voie" ba chiar poate fi inchis intr-o camera 5-10 minute,daca plange ii lasi pana se linisteteste,asa va intelege ca daca plange si se agita este eliberat.
Daca nu apuca sa muste i se spune "nu" sau "nu-i voie" pe ton ferm (nu tipi la el) si i se da o jucarie,iar cand musca jucaria este mangaiat si laudat.
Te joci cu el doar cu jucarii, nu este provocat sa muste maini, picioare, haine, incaltaminte.

Ei acum sunt mici si asa fac pana la 5-6 luni, dupa se linistesc, fiindca pana la varsta de 6 luni isi schimba dintii,de aceea musca si roade tot ce gaseste.

Iai mai multe jucarii: o mingiuta,o sfoarta micuta (sunt speciale, cu noduri la capete) si o jucarie chitaitoare.

Eu am o amstaffita(gen pitbull) si daca stii ei au un maxilar foarte puternic si strang foarte rau. Pe langa faptul ca avea dintii de pui care inteapa, strangea si rau, deci ai idee cum eram eu pe maini. Dupa ce am inceput sa o scot in parc sa se joace cu alti caini, pe la 4-5 luni deja incepuse sa isi controleze muscatura si sa-i clantane maxilarul cand musca mana, iar cat a fost mica am evitat sa ma joc cu mana libera cu ea, fiindca la inceput nu stiam si avea pe maini numai zgarieturi si rani.

| RedNose a răspuns (pentru RedNose):

Ah,am uitat sa adaug: sa nu-l mai lovesti peste bot, fiindca va prinde frica de tine, il ranesti si e prea mic ca sa inteleaga ceva.

| BrunetteGirl21 a răspuns:

E inca mic, se joaca are energie laughing), cu astia cred ca trebuie sa ne jucam non stop daaca ar fi dupa ei happy. Inca nu a inceput sa iti roada tot ce prinde prin casa big grin

| dony89 a răspuns:

Cel mai bine intrebi un dresor, pentru ca este in masura sa iti dea sfaturi corecte si eficiente.Gasesti aici adresa lui de e-mail: www.cartedresajcanin.ro