| SlenderWomen a întrebat:

Am vazut la mai multa lume ca vrea sa isi cumpere caine de rasa cutare... Daca tot e problema cu maidanezii de ce nu isi iau de la adapost un caine. Dupa mine la caine conteaza mai mult personalitatea decat rasa. Eu as lua de la adapost toti cainii doar sa stiu ca nu sunt rai cu mine si cu strainii sunt rai.

5 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Problema nu e ca omul isi ia caine din rasa cutare, problema e ca multi oameni dau bani pe asa zici caine de rasa, mai exact corcituri, fiindca doar un caine cu pedigree este caine 100% pur(de rasa).
O corcitura o poti lua din adaposturi, strada, dar ei dau bani pe ele, doar sa vada lumea ca al lor caine seamana cu o anumita rasa, fara sa se gandeasca ca acei caini ar trebui donati sau macar ceruta o suma modica pe ei.

| Laura927 a răspuns:

Se intampla asta doar in România bineînțeles!
Am locuit in Spania si acolo toata lumea adopta căței, doar femeile mai învârsta luau căței de talie mica pentru ca sunt mai ușor de întreținut.
Nu exista catel fara stăpân acolo.
Doar pisici vagaboande, dar si ele stau la câte un bloc si au mâncarea lor si locul unde sa doarmă, o duc ft bine.
Puțin oameni am întâlnit din România care au adoptat un catel de la crescătorie.
Numai in partea noastră de Europa se intampla asta in restul Europei nu este asa.
Păcat sunt animale care au suflet bun, eu am 5 căței si 3 dintre ei sunt adoptati 2 primiti cadou.
Înainte era mai rău dar acum au început sa trimită căței din România in Spania cel puțin, chiar vorbeam cu ingrijitoarea acum câteva saptamâni ca o sa primească 20 de căței si ca deja le-a găsit stăpâni.
Oricum m-a bucur ca încă mai exista oameni întregi la minte ca si tine.

| ilinc a răspuns:

Nu ar lua un caine de la adapost pentru ca nu este de rasa si vai doamne este un caine maidanez.
Si eu sunt de parerea ta, nu inteleg de ce oamenii nu apreciaza si acei caini ca pana la urma este tot o viata sunt un suflet, cainii ar trebui sa fie toate vietatile apreciate chiar daca ce e pe exterior nu te satisface. daca un om ar iubi cu adevarat cainii atunci nu ar conta cum arata sau ce rasa are.

| FiveTheNovice a răspuns:

De la adaposturi poti lua si caini de rasa.eu de acolo am luat o catea Husky

| Snickers12 a răspuns:

Salut.
Consideră maidanezii javre, câini care nu sunt ca toți ceilalți, adică, pe scurt, ei nu sunt buni de nimic.
Mai bine decât un bichon, pe bune, eu aș lua un câine de la adăpost. Bichonul stă bine și acolo, la pet-shop. Maidanezii au trecut prin mult prea multe lucruri.
Oameni de cacao.