| SsAa a întrebat:

are cineva shih tzu, cum este ca si catel, adica cum se comporta, este jucaus, cam ce mananca, se dreseaza usor si mai multe va rog help... FUNDAbig grin:X

3 răspunsuri:
| Alleychan a răspuns:

Păăăi eu am. E foarte cute... are aproape 3 ani al meu, da e foarte jucăus, mănâncă ce mâncăm şi noi, da... se dresează uşor, cel puţin am putut să îl învăt să mearga la pas cu mine din primele 2 zile de ieşit afară.

| Phineas a răspuns:

Sal,da am eu shitzu.Este fff frumos, este jucaus, mancare.eu ii dau si pedigree si ce se mai da la caini de obicei...nu mananca chiar putin...adica putin mai mult pentru el.Si imi plc cel mai mult la el ca este foartee destept. Daca poti sa iti iei un caine ca acesta te-as sfatui sa iti iei.

| DoarOana a răspuns:

Buna Sybiii,
In general rasa de caine Shih tzu este foarte afectos si atasat de stapan. Se intelege de minune cu copii asa ca nu vor exista probleme in relatia caine-copii.
Ca si ingrijire, dupa cum ti-ai dat seama blanita lui are nevoie de ingrijire perdiodica, vei avea nevoie de sampon pentru par matasos si din 2 in 2 luni ar cam trebui sa il tunzi. Parul de la nivelul fetei trebuie prins cu o agrafa sau elastic pentru ca il deranjeaza. La maturitate shih tzu ajunge pe la app 30 cm si o sa aiba app 8 kg, mai mult sau mai putin.
Ca si personalitate, dupa cum am scris mai sus, ei sunt foarte atasati de stapani, sunt jucausi, tandrii, ageri si plini de viata. Intotdeauna se va bucura cand o sa te vada venind acasa.
Daca mai ai alte animale in casa nu o sa fie o problema pentru ca shih tzu nu va prea intalni conflicte cu celalte animale din casa ci se va intelege destul de bine cu restul animalelor. De asemenea nu o sa aiba probleme de comportament.
Legat de dresaj. Shih tzu este destul de inteligent, cand incerci sa il inveti ceva va prinde destul de repede. Acesti caini se descurca f bine la dresaj dar nu ti-l recomand daca vrei sa participi cu el la concursuri de alergat sau ceva asemanator.
Ingrijire. O sa fi nevoita dupa cum am spus sa ai grija de blanita (zilnic cu o perie), si sa ii cureti ochii si urechile (ar trebui sa o faci cel putin la 2 zile). O sa ai ceva de furca cu el vara pentru ca nu suporta caldurile excesive dar poti sa il tunzi ca sa ii fie si lui, si tie mai usor.
De mancat, poti sa ii dai orice, ca oricarui caine. Bobite pedigree, carne in pliculete de la Pedigree etc.
Daca il ti in casa cainele poate trai ca si ceilalti pana la 16 ani.
Pa, pa