| AllyAlexandra20 a întrebat:

Aș avea nevoie de un sfat. Azi am salvat un pui de graur din gura pisicii mele căreia îi cam place să-si manifeste instinctul de felină laughing. Am crezut că va muri, fiindcă pisica reușise să îl rănească, dar se pare că nu a fost chiar atât de grav și încă trăiește. Este destul de măricel, aproape cât palma și i-au dat toate penițele. Problema e că habar nu am ce aș putea să-i dau de mâncare, până se mai înzdrăvenește, și mi-e teamă să nu moară de foame. Dacă ați putea veni cu câteva sugestii, m-ar ajuta mult de tot! happy

P.S.: Încă o problemă ar fi că nu mănâncă singur și asta mă îngrijorează. Mai întâi am crezut că e din cauza șocului pe care l-a avut, dar nu vrea nici să înghită, dacă îi dau pe cioc sad

Răspuns Câştigător
| BlueDark a răspuns:

Ia niste seminte de floarea-soarelui, de dovleac, de grau, rapita etc...cand o sa-l izbeasca foamea n-o sa stii unde a disparut mancarea.

19 răspunsuri:
| Elena9328 a răspuns:

Grau
Cumpără de la farmacia veterinara niste semințe ceva

| Doja a răspuns:

Du-l la un veterinar daca vrei sa aiba sanse. Problema cu muscatura de pisica e ca... e extrem de toxica. Pasarea ar putea sa moara in 2-3 zile

| AllyAlexandra20 explică (pentru Doja):

Văd că a supraviețuit noaptea asta. Cel mai probabil îl voi duce și la veterinar, dar momentan nu am cum și ăsta e motivul pentru care tot insist cu mâncarea. Cred că ar avea nevoie să o scot afară, ca să se simtă în mediul ei natural,
dar acolo o așteaptă 4 pisici drăgălașe și nu poate zbura.

| BlueDark a răspuns (pentru AllyAlexandra20):

Ai putea sa ii faci o cusca din sarma si cateva barne de lemn, ca sa stea pe pamant. Apoi pune niste greutati ca sa nu poata sa ajunga pisicile acolo.

Cum ai facut pana la urma? A mancat ceva?
Apropo: nu uita sa il duci la veterinar. Daca rezista pana maine, asta ar cam fi primul lucru pe care sa-l faci.

| AllyAlexandra20 explică (pentru BlueDark):

I-am dezinfectat rănile (nu erau grave, mai mult de suprafață) și a mâncat puțin. Peste zi chiar devenise mai vioi, a ieșit din culcuș și a explorat toată casa. Asta mi-a dat speranțe. Doar că am ieșit mai pe seara în oraș, pentru niște cumpărături, iar când m-am întors, se reîntorsese în culcușul lui...dar era mort sad Mi s-a rupt inima, chiar crezusem că și-a mai revenit. Probabil trebuia să-l duc de azi la veterinar, acum mă simt vinovată broken heart

Nu ai de ce sa te simti vinovata.Eu am surprins-o pe pisica sotiei mele cu botul pe un pui de randunica.Saracutul,a cazut din cuib... Urasc pisica aia din toata inima,dar daca nevasta-mea tine la ea, n-am de ales...
La fel am facut si eu cu puiul ala, l-am tinut peste noapte in casa, dar a murit pana dimineata.
Are natura regulile ei, n-ai ce-i face.Asa a fost sa fie...Viata...
happy

Așa este...dar parcă prea îmi dăduse speranțe starea lui de peste zi. Asta e... poate data viitoare o sa am mai mult noroc (și urăsc să spun asta, dar cu pisicile mele cu siguranță va mai fi o data viitoare sad ).

Asa sunt felinele...Eu uras pisicile astea 2 pe care le am.Noroc de faptul ca o sa vina un bebe in familie si sotia a acceptat ca trebuie sa scapam de ele...Bine,a cedat abia dupa ce doctorul i-a spus de toate bolile de pe planeta asta la care sunt expusi copiii mici din preajma animalelor laughing

laughing laughing
Eu nu le țin în casă și de-aia tot prind ele la păsări prin curte. Ca să le arunc în stradă, nu-mi vine, că sunt atașată de toate 4 laughing Pe una am "moșit-o" (a mai avut doi frați și au murit pe rând, după care a urmat mama sad ), alta e adoptată și altele două sunt primite de la fratele meu, dacă aude că le-am dus cine știe unde, e în stare să nu mai vorbească cu mine o jumătate de an, că e genul mai sensibil și iubește animalele la nebunie, mai ales dacă e vorba de ale lui big grin Așa că trebuie să mă împart cumva între pisici și pui laughing

La mine in casa sotia nu stie ce inseamna sa ai geija de pisicci...Le are, dar stie numai sa le mangaie si sa le tina in brate.Eu le dau de mancare, le fac baie, le tai gherutele...

Ei, păi împărțiți "munca", într-un fel laughing Poate are prea multe pe cap, ca să se mai gândească și la pisici sau na, nu mă bag, că nu cunosc situația big grin Și eu mai uit de ele, uneori, dar la mine e altă situație. Știu că de obicei, dimineața și seara le dă mama mâncare și nu le mai dau eu, că după dă vina pe mine că mânâncă pisicile prea mult și se îngrașă laughing Și sunt momente în care uită și mama să le dea și nu-mi zice nimic și eu nu le dau, din motivele scrise mai sus și uite așa le țin la dietă big grin

Chiar daca, tot scap de pisici happy

Da, ca să vezi cum te scot copiii din încurcătură big grin

Sa stii laughing

| BlueDark a răspuns:

Salut!
Conform Wikipedia, graurii se hranesc cu seminte si insecte...Asadar,daca nu iti surade ideea de a "vana" muste pe-afara, poti sa ii dai seminte de floarea-soarelui fara sare.

Mersi.
Prind și muște, la nevoie laughing Problema e că nu vrea să mănânce și nu știu ce să-i fac...

| raMLesS a răspuns (pentru AllyAlexandra20):

Da-l la pisica sa termine ce a inceputwinking laughing

| AllyAlexandra20 explică (pentru raMLesS):

Nu-i fac eu plăcerea asta laughing

Ia niste seminte de floarea-soarelui, de dovleac, de grau, rapita etc...cand o sa-l izbeasca foamea n-o sa stii unde a disparut mancarea.