| CrisSuCrissS a întrebat:

Buna as vrea sa va intreb de la cate luni pot invata catelul in lesa fiindca maine imi voi lua un shih tzu de la pet shop. cei de acolo mi-au zis ca azi implineste 2 luni si as dori sa stiu incepand cu ce varsta il pot invata in lesahappy MULTUMESC!:*

Răspuns Câştigător
| Bibuşca a răspuns:

Nu cred ca depinde varsta, adica la o luna nu trebuia cu lesa dar la doua e perfecthappy. Deci invata-l de mic cu lesa pentru ca unii catelusi care stapani lor ii p; imb cu lesa de la 3-4-5 luni nu vor sa se plimbe ci vor in casa (asa se va intampla si cu shih tzu al tau) stii de ce reactioneaza ei asa?! Pentru ca pentru ei sunt locuri noi daca s-a acomodat in casa si il scoti afara nu cred ca va face nimic pentru ca pentru el e un nou mediu necunoscut, iti zic ca in casa sa-l iei cu lesa asa de multe ori(macar o data pe fiecare zi o ora de plimbare) ca asa va sti mereu cand iei lesa in mana atunci va pleca sa se plimbehappy daca stai la curte mica poate sta prin curte fara lesa cateva minute (6-7) ca sa se acomodeze si asa invata sa-si faca nevoile si afarawinking si daca stai la bloc il iei cu lesa pentru ca tot aia va fi la curte-bloc sper ca te-am ajutat si sa ai grija de shih tzu tau.

8 răspunsuri:
| Anca a răspuns:

Pai de cand il cumperi il plimbi cu lesa doar nu liber.

| Anca a răspuns:

@andreea, nu doar un caine mare are nevoie in lesa! Nu poti stapani un caine liber si curios, la nici o talie! Pt ca dezastrele se intampla intr-o fractiune de secunda. Daca vede o pisica si e liber o sa fuga dupa ea. Asa ajunge in strada si il calca masina!
Nu te poti baza niciodata pe rationamentul unui caine pentru ca ei nu gandesc ca noi si nu se tem de masini!

Răspuns utilizator avertizat
| Andreea_2988 a răspuns:

Pai incepand cu orice varsta.Eu am un bichon maltese, care acum are 1an si 2luni, dar cand l-am luat avea 3luni.Cum l-am luat, cum l-am bagat in lesa.La inceput nu i-a placut si se tot tragea inapoi, dar cu multe exercitii am reusit si acum nu se mai zbate deloc.
SUCCES!

| AndreeaCrys a răspuns:

Ar fi bine sa il inveti de mic sa mearga in lesa.Eu spun ca dupa 4-5 luni ar trebui sa-l inveti.

| CrisSuCrissS explică:

Multumesc mult pentru sfaturi :*

| Andreea13_8902 a răspuns:

Cat este mic invatal sa mearga dupa tine peste tot daca merge in alta directie strigai numele si apoi continuati drumul cel mai bine as zice din propria experienta sa il inveti in lesa de la 7 8 luni pentru ca nu este de talie mare si nu este nevoie pentru ca este totusi mic si nu este o nevoie foarte mare de lesa crede-ma. cele mai bune urari de sanatate pentru tine si catelul dau pupkiss

| helly06 a răspuns:

Daca ti-ai luat atunci e mare deja. Insa pentru ceilalti tot cu intrebarea asta :
In primul rand la 3 luni dupa toate vaccinurile facute trebuie scos prima data. Si eu am shih tzu. Si prin casa in alea 3 luni m`a ascultat am fost rabdatoare cu el, si am incercat sa-l invat fara lesa,peste tot vine dupa mine si ma asculta. Chiar si daca vrea sa se apropie de un caine ii spun CUMINTE,si ma asculta. Daca l-ai invatat cu lesa,nu prea cred ca o sa te asculte cand il dezlegi. Am o prietena are un yorkshire si l-a invatat cu lesa, si nu-l mai poate dezlega ca fuge, si nu-l mai gaseste laughing. Insa cand il scot la plimbare mai lunga prin oras pe al meu pentru siguranta ii pun lesa dar nu`i prea place nici hamu nici lesa. laughing big grin Sper ca v-am ajutat :*