Întrebare recomandată | Pikabu19 a întrebat:

Astăzi am facut greseala sa-mi pun unul langa altul hamsterii masculi pe care i-am despartit dupa ce au crescut ....si au sarit unul pe altul si s-au muscat, cum am observat i-am despartit, cu greu si am vazut ca unul dintre ei are o rana undeva mai jos de ochisor. Nu am vazut sange, dar i s-a luat blanita cu tot cu piele. Vreau sa va intreb daca ar fi ok sa pun putin rivanol cu baneocin pulbere sau sa il las sa se vindece de la sine.

5 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Treaba e ca nu stiu daca rivanolul e ok pentru animalute atat de mici deoarece concentratia poate fi prea mare pentru el. Sunt increzator ca o sa isi revina singur (desi va ramane cu urma) dar cel mai safe ar fi sa suni la un cabinet veterinar..sansele sa nu stie sa trateze rozatoare sunt mari (veterinarii de la noi stiu doar de caini si pisici) dar incearca macar sa ii intrebi daca poti folosi respectivele produse pe el sau trebuie ceva special pentru animalute mici.

| Elena9328 a răspuns:

Pune pudra de talc. Nu glumesc.
Eu am pățit o cu un pui, l am pus la o curca, fiindcă doar el ieșise din nou de la o alta closca, și la ciocănit rău de tot, iar pudra de talc nu numai că i-a vindecat rana, dar a și uscat o și a și protejat împotriva eventualilor microbi. Dar nu i pune exagerat, cât sa acopere.

| Rorry a răspuns:

Ar fi ok sa il duci la veterinar, el va sti ce sa ii faca

| Darky142 a răspuns:

Salut, Am patit si eu treaba asta la iepuri, eu i-am lasat sa se vindece de la sine, si in 2 saptamani a disparut dar a ramas o cicatrice.

| Ionica_Ionica_1999 a răspuns:

Nu-i pune nimic lasa-l asa.
Cel mai ok ar fi sa-l duci la un veterinar sa-ti dea dansul o anumita soluie/pudra cu care sa-i dai!