| LeeJiEun a întrebat:

Buna!

Astazi am gasit noaptea pe strada un pui mic mic de ratusca. Cred ca e salbatica. M-am uitat prin jur sa vad daca e mama rata dar nu era asa ca am luat ratusca acasa.
Abia se misca de frig,era aproape intepenita si am pus-o la caldura intr-un hanorac de al meu pana si-a revenit,apoi intr-o cutie adanca am pus un bec sa se incalzeasca si am lasat-o acolo acolo pe ea.
Am tot incercat sa o pun sa manance dar nu a mancat. Am citit pe internet ca poate manca ou fiert si i-am facut unu. Oare nu stie sa manance inca sau? nici apa nu a baut,,
Ma mir pentru ca acum si-a revenit, s-a jucat, se plimba prin casa. Acum doarme.
Cum as putea sa o fac sa manance? E greu sa ii deschid cioculetul pentru ca se agita. happy

Multumesc mult pentru atentie. happy

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Apa si paine framantata merge pe razatoare. Dupa aia poti sai dai drumu cand se face cald

| Prezidentul a răspuns:

Frumos din partea ta. Incearca o vizita la un medic veterinar, cred ca va manca paine pentru inceput, ca doar este "ratusca" laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! Trebuie sa ii faci malai(faina de porumb) inmuiat cu apa/malaiul simplu i se lipeste de cerul gurii si nu poate inghiti,se inneaca.Ii faci un „tarc" numai al ei,mai micu si ii pui acolo intr-o cutie malai facut cu apa si in apropiere o alta cutie mica, de pate apa iar in cutie o piatara astfel incat sa nu o rastoarte si sa aiba loc sa bage ciocul. Daca nu vrea sa manance din prima din cutie, ii deshizi fortat ciocul si ii bagi in gura un pic de malai facut cu apa sa dea de gustul mancarii. Acum e mic si speriet dar dupa ce ii vei baga hrana in gura, ii vei presara si pe langa ratusca sa gaseasca, atunci cand isi va cauta hrana.pana afla cutia si va incepe sa manance din ea.Fiind mic, nu manca mult, e de ajuns sa ia de cateva ori si apoi fug la pa deoarece ratele iubesc foarte mult apa, mai ales cele salbatece.

| AdycuThebest a răspuns:

Can ii va fi foame va manca...
daca ai cumva niste faina de porumb din aia mai fina... poti sa ii dai.winking
succes cu ratusca.winking

| fjksdhusdfysdfggusdyfsd a răspuns:

Faina cu tarate din cereale este o posibilitate de hranire, in special cea care are o proportie mai mare de porumb. La varstele fragede o poti amesteca cu apa, pentru a obtine o pasta, mai usor de inghitit pentru ratuste. Eu zic ca e doar speriat puiutul si ca daca ii faci chestia asta va manca, multa bafta si sa se faca mare laughing