Gramajele pe care le stii sunt bune, uite cum se procedeaza:
Curatam si spalam orezul in mai multe ape, apoi il lasam intr-un vas cu apa sa se umfle. Punem laptele la fiert (trebuie sa avem grija de lapte pana cand incepe sa fiarba, deoarece se umfla si da in foc) Atunci cand laptele incepe sa dea in clocot, adaugam orezul si avem apoi grija sa amestecam din cand in cand in orezul cu lapte. Dupa circa zece minute de fiert, cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugam zaharul si esenta de vanilie. Lasam in continuare orezul cu lapte la fiert la foc mediu. Nu trebuie sa uitam sa amestecam din cand in cand pentru a nu se lipi orezul de cratita. In cazul in care compozitia se ingroasa prea mult, atunci mai adaugam putin lapte sau apa.
Timpul de fierbere al orezului este de 15-20 minute. Atunci cand este gata, il punem in castronele si il oranam cu scortisoara si/sau gem/dulceata. Orezul cu lapte este la fel de bun atat cald, cat si rece.
Funda?