De retinut, este ca Jigodia poate fi fatala pentru unele exemplare, al caror organism a fost mai slab sau au avut de-a face cu o infectie mai puternica.
Jigodia nu poate fi trata la domiciliu deci la primele semne de infectie, trebuie sa te prezinti cu cainele la veterinar
detalii:
https://www.mobile-vet.ro/blog/maladia-carre-jigodia-la-caini/
Daca este tratata din prima zi de la aparitia simptomelor, atunci sansele de vindecare sunt destul de mari.Problema acestei boli este ca lasa sechele . Sunt sigura ca va supravietuii daca-i vei continua tratamentul. Daca ar fi fost vaccinata la timp, acum nu s-ar fi chinuit cu aceasta boala nemiloasa . Dezinfecteaza casa si cosuletul ei cu clor, degeaba-i faci tratament daca nu dezinfectezi.Sincer te-as sfatui sa o internezi intr-o clinica, macar cateva zile, daca ajunge in faza de jigodie nervoasa...imi pare rau sa-ti spun dar o vei pierde . Multa sanatate din partea mea. Sper sa ne dai vesti bune curand.
Cred ca sunt sanse. Nu renunta asa ușor. Daca o ingrijesti si o intretii afectiv, se face bine, ca omul. Daca mergi pe ideea ca e bolnava si nu trebuie sa te ma joci cu ea, se duce. Animalele sunt mai puternice, mai ales daca au si putin ajutor medical, antibiotice, atentie. Si animalele sufera de singuratate daca nu sunt băgate in seama. Nu mai plange si nu te lua dupa medici. Medicii nu sunt Dumnezeu.
Se zice ca in momentul in care un medic pune un diagnostic, atunci pacientul intra in rolul bolnavului, renunta la viata, la tot ce îl face fericit si incepe sa devina un bolnav. In toata treaba asta te mai ajuta si cei din jur, care toti vor crede despre tine ca esti bolnav si te vor trata ca pe un bolnav. Asa si cu catelul. O sa vezi ca el nu cade asa usor in capcana asta a bolnavului. Oricate injectii primeste, tot da din coada, se bucura. Trebuie doar sa ii acorzi o sansa, sa crezi ca ea este puternica, sa nu crezi ca este o bolnava jalnica pe moarte. Iar apoi poti sa studiezi ce ai de facut. Iti iei un pix, o foaie, si te apuci sa scrii: dezinfectare cu clor si altele ce mai gasesti pe net.
Succes!
Multumesc foarte mult pentru sfaturi!
Este a 9 a zi de tratament si a inceput sa isi revina ba chiar a si mancat. Va multumesc inca o data! Sanatate!
Ane758 întreabă: