Perusii ciupesc doar atunci cand simte frica, gelozie sau cand e enervat. Urmărește cu atenție ce se întâmplă înainte și după ce te ciupește, să descoperi motivul. Poate că tu porți un parfum iritant sau poate tocmai ai fumat, miroși a țigări și perușul nu mai recunoaște mirosul tău obișnuit. Poate că l-ai enervat, atingând sau jucându-te cu jucăria preferată, Ciupește de frică…
Ceva l-a speriat de te ciupeşte Poate că tu ai făcut o mișcare bruscă sau l-ai repezit, deși vroiai doar să te joci cu el. De asemenea, dacă îl obligi să se apropie de persoane străine, te va ciupi pe tine sau pe ele. Perușilor le trebuie ceva timp să se obișnuiască cu musafirii sau cu noi membri ai familiei. Dacă în casă intră un câine sau o pisică, va deveni nervos și te va ciupi, În mod special, perușelele sunt cele care devin mai agresive, dacă le încalci teritoriul, dar și perușii pot avea o reacție similară. Este posibil să te muște, dacă între voi nu există încă o relație de încredere și afecțiune. De mic, perușul trebuie să se împrietenească cu toți membrii familiei, fiecare trebuie să îi vorbească, să îl alinte, să se joace cu el, astfel încât pasărea să se considere egalul tuturor. Dacă se atașează de un singur membru al familiei, iar ceilalți îl ignoră, el suferă și poate deveni agresiv. Este nervos…
Motivele pentru care un peruș poate fi nervos și poate ciupi sunt extrem de diverse. Nu privi perușii ca pe niște marionete cu care te joci când vrei tu. Au și ei nevoie de odihnă, de intimitate, de liniște, de somn, daca este singur fără o altă pereche poate deveni agresiv, si poate muri am avut, si fix asta am pațit, pentru ca l-am lăsat fără cineva ca el, dupa aia mi-am luat unul si pâna să imi cumpăr al doilea i-am pus o oglindă sa se privească... tot odată poate deveni agresiv si pentru ca au si ei reguli si poate ca tu nu le respecti:
Nu lovi niciodată pasărea și nu țipa la ea;
– Perușul percepe agresivitatea ta ca pe un comportament intimidant, nu ca pe o corecție.
– Dacă țipi, nu faci decât să îi arăți că îți plac țipetele și va țipa și el mai mult;
– Ignoră ciupiturile, dacă sunt dureroase, poartă o mănușă o vreme, până încetează;
– Ai grijă să nu devină un obicei să te ciupească de față, de nas sau de ureche, ori de câte ori încearcă, atinge-i ciocul ușor și ceartă-l pe un ton calm, dar hotărât.
– Nu fii niciodată agresiv cu el, dacă ciupește, îndepărtează-te de el, nu îl băga în seamă o vreme, apoi întoarce-te și vorbește-i blând, repetând acest lucru, el va înțelege că, dacă este agresiv, este părăsit.
Andrey11 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: