Mai bine salvezi un caine amarat din lagarele de concentrare unde sunt omorâți în chinuri groaznice decât sa cumperi un caine. Mergi unde strâng hingheriI sufletele abandonate de pe strada și adopta de acolo un caine...gasesti de la pui pana la bătrâni și de rasa. Salvează un caine amarat și vei avea pe viață cel mai bun prieten. Un caine este blând dacă este tratat cu respect, iubit și îngrijit. Vin sărbătorile și ai oferi viața și dragoste unui caine aruncat pe strada ca un gunoi :'(
Heii!
Multumesc de raspuns.
Am mai adoptat si tinut caini in foster, chiar si actualul meu caine este adoptat, insa acum vreau cev de rasa.
Găsești și caini de rasa abandonati....de toate rasele!
Golden Retriever, pui, din Cluj, la adoptii? Hmm, oricat as cauta, nu cred ca o sa gasesc prea curand. Posibil, prin Bucuresti exista astfel de anunturi zilnic, insa nu sunt dispusa sa supun cainele la un astfel de drum
De aceea, am ales sa cumpar. Nu sunt impotriva adoptarii cainilor fara stapan, ci din potriva, chiar o promovez foarte mult, de cate ori am ocazia, insa acum chiar imi doresc sa imi cumpar un astfel de caine(Golden) sau inca un Malinois. Un caine este o alegere permanenta ca sa zic asa, pentru 10-14 ani sau, Doamne ajuta, chiar mai mult. Din pacate, mai mult de doi nu pot tine, si chiar imi doresc sa am un astfel de caine, deci adoptarea, momentan si din pacate, pica.
Multumesc pentru raspuns, o zi buna!
Labradorul e bland cunoscut, prieten cu toata fam si oricine intra pe usa. Mai latra cand simte ceva, energie multa si joaca, pana pe la 2 ani iti face casa ferfenita. Nu prea e caine de apartament, e bun daca ai curte. Golden nu am avut, nu stiu.
Ambele rase au acelasi comportament bland.Ambele rase sunt folosite pentru terapie dar am vazut si foarte multi metisi folositi in terapie si si multi labradori si goldeni agresivi.
Dar eu iti sugerez sa te duci la un adapost..iti iei un catelus de acolo(gratis) si daca te ocupi de el il poti face caine de terapie.Eu am un Ciobanesc german si e muuuuult mai bland si mai ascultator ca multi labradori sau retriveri dar m-am ocupat non stop de el.
De ce crezi ca nu e potrivit?
Amândouă rasele sunt la fel, numai că labrador are mai multe culori. Depinde ce culoare vrei. Eu aş vrea negru adică labrador.
Eu as alege un labrador pentru că este un câine inteligent si este folosit pentru a ajuta persoanele cu deficienta de vedere sper ca te-a ajutat răspunsul meu.
Mynu întreabă: