anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce ziceti, labrador retriver ciocolatiu sau auriu? femela sau mascul? detineti astfel de catei? daca da cum e viata cu un sufletel alaturi? cat de greu e sa ingrijesti? adresez intrebarea si catre cei care nu au..astept sfaturi si opinii de la cat mai multi si v as fi recunoscatoare.multumesc mult

12 răspunsuri:
| AmaToaRea a răspuns:

Labrador auriu.sunt mult mai dragalasi:X un catelus este la fel de greu de intretinut ca orice alt animalut! si daca iei femela poate imi dai si mie unul peste ceva timp happy dar ai grija cu ce il imperechezi

| deutza02 a răspuns:

Auriu.trebuie sa fie neaparat de rasa pura.sunt destul de usor de dresat si sunt foarte afectuosi fata de stapani.le plac mult copii, chiar si cei pe care nu ii cunosc. femelele sunt mai dragastoase si isi fac ihntrun singur loc nevoile.dar s-ar putea sa ai probleme.adica se poate imperechea cu oricine si nu vor iesi catelusi de rasa.laughingdaca iei baiat nu vei mai avea astfel de probleme.laughingfunda? pls

| AndreeaDeea14 a răspuns:

Eu as alege auriu, femela.Am avut o femela labrador tot aurieEi sunt forte afectuosi cu stapanii, mai ales cu copii.Le place sa se joace mult.Nu este foarte greu sa ai grija de ei.Dar ei trebuie dusi la veterinari, ca orice alt caine. Sper c ate-am ajutat

| gabitu12 a răspuns:

-mai bine cumpara ce iti place tie, nu ce ne place noua
-majoritatea vor masculi, iar culoare auriu, labradorii aurii sunt mai simpatici
-la maturitate o sa manance foarte mult, si bineinteles ca va trebui sa ii acorzi destula atentie
-daca stai la bloc iti recomand un bichon sau ceva de talie mica

| Patrisia14 a răspuns:

AURIU,FEMELA.
Fiind un câine nepretențios labradorul nu necesită o îngrjire atentă. Trebuie periat de 3 ori pe săptămână și curățat în urechi la fiecare sfârșit de săptămână. Sunt jucausi.Mie mi-au placut cand am vazut in Aventura IN Alaska sau asa ceva.

| Ramo137 a răspuns:

Sa stii ca exista si negru, am avut eu dar a avut o tumora si nu am putul sa il operam. l-am dat la 2 luni jumate, se pot inbolnavii repede. mai bine un caine mai nepretentioswinking

| OtySt a răspuns:

Depinde d tine. Si aurii si ciocolatii sunt foarte frumosi :). Cand alegi femela/masculul trebuie safaci o alegere mai dificila.E mult de zis s explicat, e o alegere foarte importanta. Uite, te poti uita pe blogul meu despre caini(www.alldogslover.blogspot.com) la categoria puiul meu. Te vor ajuta mult sfaturile de acolo;) Succes :)

| OtySt a răspuns:

Cu placere, nu ai pentru ce. Cred ca ti-am dat din greseala site-ul gresit. uite-l pe cel corect :) http://alldogslover.blogspot.com/
Daca vrei poti deveni si membra si poti primi articolele pe care le scriu pe reader sau mail, depinde ce program de urmarire alegi;)
Iti doresc numai bine si sper sa alegi cel mai bun catel :*

| bigTR a răspuns:

Pai eu am un labrador retriver negru are 10 luni acum si este foarte jucaus mare si ascultator eu tia-si recomanda sa iti iei unul negru deoarece toti sunt frumosi la inceput cand sunt mici dar nu e nici o diferenta deoarece toti au aceleasi defecte sunt niste caini usor de dresat dar sa nu faci prostia sa ii ti in lant ( fale un tarc) pe langa asta trebuie sa petreci mult timp cu ei pentru ca sa se ataseze de tine. sper ca te-am ajutat

| Laura08 a răspuns:

Cred ca labradorul auriu e mai frumos, dar cel ciocolatiu e putin mai usor de ingrijit (daca trebuie sters la ochi), pentru ca are plana mai inchisa. Fiecare cu preferintele lui. La a doua intrebare e mai greu de raspuns si parerile sunt impartite. Masculii sunt mai dominanti, au un comportament mai uniform, sunt mai prietenosi, mai credinciosi, dar si mai agresivi. Femelele sunt exclusiviste, mai usor de dresat, mai sirete si mai mici. Femelele au menstruatie (ciclu). Daca vrei sa il/o sterilizezi, sterilizarea este mai usoara la mascul.
Cred ca e bine sa iti iei catelusul care iti place. Funda?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ca si companioni, Labradorii sunt blanzi, rabdatori, inteligenti si intotdeauna dornici sa fie pe placul tuturor. Sunt cainii perfecti pentru familii, mai ales pentru cei mici.

Pentru cine stie Labradorul Retriever, nu este o surpriza sa afle ca acest caine este cel mai popular din Anglia. Exista numearoase motive pentru aceasta realitate. Labradorul este un caine lipicios, iubitor, al carui temperament bland si tarie de caracter il face perfect.

Membrii ai clasei sportive, Labradorii sunt la fel de buni vanatori pe cat sunt de familisti. Insa sa nu te astepti ca Labradorul sa fie un caine eficient de paza: el este foarte prietenos cu toata lumea, dar va fi extrem de reticent la persoanele care nu ii inspira incredere.

Istoria LABRADORULUI

Labradorul Retriever, cunoscut si sub numele de Cainele Sfantului Ioan, este originar din provincia canadiana Newfoundland. Labradorul a fost la origine un caine de aport, inainte ca el sa fie antrenat si pentru vanatoare. Lucrau pe vasele de pescuit de pe coasta Newfoundland-ului. Antrenati sa sara de pe vase, ei inotau spre tarm tragand plasele si aducandu-le pescarilor pentru a captura pesti cu ele.

Pescarii au adus caini din aceasta rasa pentru prima data in Anglia, la mijlocul secolului XIXX. Vasele pescaresti – cele portugheze, probabil – care traversau Atlanticul din Nordul Americii, au adus acesti caini in porturile englezesti. Exista o teorie conform careia stramosii acestei rase au fost dusi in Portugalia inainte ca ei sa ajunga si in Anglia. In portugheza, "labrador" inseamna "muncitorul campului, pamantului".

Aristocratia si sportivi fruntasi ai acelor timpuri au auzit despre acesti caini puternici, activi, cu o reputatie extraordinara pentru aport si s-au grabit sa-i obtina. Se crede ca primul detinator al acestei rase din Anglia a fost cel de-al doilea conte al Malmesbury si colonelul Peter Hawker. Treptat, reputatia labradorului s-a raspandit, si prin anii 1860 un numar mare de mosieri detineau si descoperau capacitatile uimitoare ale Labradorului.

Cu o gura moale si calitati de mare inotator, descurcaret in padure si pe campuri, Labradorul a devenit in scurt timp favoritul crescatorilor. Sunt mari castigatori la probele de aport si la testarea aptitudinilor de caini utilitari.

Vanatoarea de pasari, un sport de talie internationala, se desfasoara in zonele unde ratele, gastile si alte zburatoare se gasesc de obicei – estuare, mlastini, gurile raurilor si bratele marilor.

Vanatoare de pasari este un sport solicitant, care are loc in zorii zilei si inainte de apus, cand pasarile zboara din si spre cuiburile lor. Participantii si cainii lor opereazea singuri si mai tot timpul in conditii extreme - vanturi aspre, noroi si pamanturi instabile – aspecte care fac acest sport sa fie unul periculos, si pentru persoanele obisnuite – neatragator.

Labradorii sunt si caini de vanatoarea, fapt ce duce la uimitoarea realitate: vanatorii experimentati prefera Labradorul in detrimentul altor rase specializate in vanatoare. Nu numai ca sunt cei mai buni inotatori, dar au si abilitati de a rezista pana si celui mai riguros sport.

Gratie comportamentului sau, labradorul este antrenat si pentru alte activitati: caine politist, indrumator pentru nevazatori, detector de droguri. Rasa a fost recunoscuta de Asociatia Chinologica Engleza in 1903.Descrierea LABRADORULUI

Exista doua tipuri de labradori: cel englez si cel american. Labradorul englez este cel de pur sange. Fizicul celor doua tipuri difera. Labradorul american este inalt si lung.

Cel englez este un caine solid, musculos, mai degraba lung decat inalt, cu o blana scurta, groasa, rezistenta la apa gratie subparului. Parul este drept si nu buclat, iar blana este de 3 culori: negru, auriu, sau ciocolatiu.

Labradorul are un cap lat, nasul gros, muscatura ca si taietura unei foarfece si stopul pronuntat. Are o gura mare iar gatul este unul puternic, viguros. Ochii au culoarea negru sau caprui inchis, cu o expresie inteligenta.

Urechile sunt atarnatoare, de marime medie. Coada ca de vidra este puternica, prinsa puternic de corp, de forma conica, si acoperita cu par. Membrele au o puternica strucutra osoasa. Picioarele se termina cu labutele, care sunt palmate si care ajuta foarte mult Labradorul la inot.

Labradorul Retriever este de talie mare, un caine puternic, care are tendinta de a se ingrasa repede. De aceea este indicat sa faca multa miscare. In cazul in care stai la bloc, trebuie sa ii asiguri destul timp pentru miscare. De stai la casa asigura-te sa aiba destul spatiu pentru a alerga si a se juca in timpul zilei – daca ai piscina, cu atat mai bine! Labradorul adora apa si va petrece cat mai mult timp inotand si jucandu-se in apa. O singura atentie, totusi: dragostea lor pentru apa ii face sensibili la infectiile urechilor.

Labradorul vine pe lumea intr-o varietate de culori: negru, galben, ciocolatiu, roscat sau culoarea alunei, iar ochii sai pot fi ori negrii ori caprui.



Se pot confrunta si cu boli de ochi, dar, probabil, cea mai mare problema fizica a labradorului ramane displazia. Pentru a cumpara un pui sanatos, cauta un crescator bun, specializat in Labradori. Este esential sa verifici certificatele parintilor pentru a te convinge ca nici un membru al familiei nu a suferit de aceasta afectiune; daca este posibil, ar trebui sa vorbesti cu crescatorul pentru ati arata ambii parinti, pentru a te convinge singur ca soldurile parintilor arata normal si sanatos.

Este, de asemenea, o idee buna sa apelezi la un crescator care ti-a fost recomandat de o persoana de incredere, sau cel putin sa incerci sa afli cat mai multe despre crescatorii acestei rase si rezultatele lor.

In afara de faptul ca sunt animale puternice, labradorii sunt cunoscuti si ca animale sanitare: in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, ei erau folositi pentru a detecta minele ascunse in sol, iar in anii urmatori ei au devenit celebrii atat ca indrumatori pentru nevazatori cat si pentru caini de terapie. Deasemenea, ei sunt folositi si in salvarea oamenilor in timpul calamitatilor naturale, de exemplu, cutremurele. Daca prietenul cel mai bun al omului este, intr-adevar, cainele, atunci, fara indoiala, Labradorul se afla printe cei mai buni. Temperament

Labradorul Retriever este un caine iubitor, afectuos, calm si rabdator. Are un grad inalt de inteligenta, este loial si cooperant, cu o prezenta de spirit debordanta. Jucausi si mari iubitori de natura, ei adora sa se joace, mai ales in apa.

Au un excelent temperament, demn de incredere si sunt prietenosi, iubitori cu cei mici si toleranti cu alti caini. Tanjesc dupa afectiunea umana si este nevoie ca ei sa se simta parte a familiei. Labradorii sunt usor de dresat. Cativa s-ar putea sa fie rezervati fata de straini, iar daca nu doriti ca acest lucru sa se intample, de mici, Labradorii, ar trebui socializati foarte mult.

Acesti caini sunt mai degraba "strajeri" decat caini de paza, desi unii s-ar putea sa aiba talent innascut si pentru asta. Pot devenii distrugatori daca sunt lasati prea mult timp de capul lor. De pui Labradorul ar trebui invatat sa nu traga in lesa, deoarece au gaturi puternice.

Cainii de expozitie sunt, de obicei, mai puternici si merg mai usor in lesa decat cei de lucru. Labradorii de teren sunt mai energici si hipersensibili.

Rasa este foarte populara. Labradorul este mai dominant si mai independent decat Goldenul Retriever. Printre talentele Labradorului se numara: vanatoare, urma, aport, paznic, caine politist, detector de narcotice, indrumator pentru nevazatori, caini utilitari pentru invalizi, cautare si salvare, plimbare cu sania, carting, agilitate, si supunere competitionala.

Labradorii din linia engleza sunt mai calmi si mai asezati decat cei americani. Labradorul englez se maturizeaza mai repede decat cel american.





Conditii de viata

Labradorul Retriever se va adapta foarte bine intr-un apartament daca va fi scos la plimbari in mod constant si regulat. In interiorul casei sunt mai putin activi si energici, si, de aceea, le-ar prinde bine o curte de marime medie.

Activitate

Labradorul Retriever este un caine energic, incantat sa lucreze si sa se joace la greu. Au nevoie de foarte mult exercitiu. Labradorii sunt mari mancaciosi si au nevoie de exercitii regulate si doze de mancare atent cantarite pentru a evita tendinta de ingrasare.

Intretinere

Blana moale, scurta, cu doua "captuseli" (par si subpar) este foarte usor de intretinut. Pieptanat si periat regulat cu o perie speciala, trebuie acordata atentie mai mult pufului/subparului. Spalat cu sampon doar cand este necesar. Baie obligatorie cu sampon - o data la 2 luni. Acesti caini nu prea au tendinta de a scotoci, dar intotdeauna pot aparea motive de murdarire happy.



Durata de viata

Aproximativ 12-14 ani.

Inaltime, Greutate

Inaltime: Mascul: 56-61 cm in greaban. Femela: 53-58 cm in greaban.
Greutate: Mascul: 27-34 kg. Femela: 25-32 kg.
Unii masculi pot ajunge si la greutatea de 45 kg.

Probleme de sanatate

Predispus la displazie de sold si cot, PRA si probleme ale ochilor.

Grupa

FCI - Grupa VIII. KC - Caini de vanatoare. AKC - Sporting.

Recunoastere

FCI, AKC, UKC, CKC, KCGB, CKC, ANKC, NKC, NZKC, APRI, ACR.