| Luiiizaa a întrebat:

Cum imi dezvat catelusul sa nu mai isi faca nevoile in casa!big grin

Va rog mult ajutati-maa! Dau funda +Vot Pentru cel mai original rasp!:X Multumesc!:X

Răspuns Câştigător
| Leocerba a răspuns:

Dar sunt tone de intrebari ca asta. Le poti cauta.Si de ce vrei un raspuns original si nu unul eficient?
E clar, trebuie sa-ti faci un program si sa-l respecti, sa stie cainele cand mananca si cand e dus la plimbare. Daca nu respecti programul e normal ca bietul caine sa-si dea digestia peste cap, intelegi? Cand face mizerie prin casa trebuie sa-l certi, e suficient sa-i spui ca nu-i voie si sa i te adresezi raspicat, sa nu-l mai mangai o perioada.Cainele e bine sa stie ca urmeaza sa iesiti si sa-l lauzi dupa fiecare pipi pe care l-a facut unde trebuie. E absolut necesar:in felul asta cainele va afla ca el, daca-si face nevoile afara, te face pe tine fericita.Recompenseaza-l cu o vorba buna de cate ori isi face nevoile afara, numai asa va pricepe ce vrei de la el.
Foarte important este sa nu-i lasi mancare toata ziua, ii pui o cantitate de mancare dimineata si una seara, i-o lasi maxim 30 min si apoi iei tot si plecati la plimbare. Daca pe parcursul zilei toti cei din casa ii vor da fel de fel de gustari ca-i mic si dragalas e firesc sa se "goleasca"de surplus ca sa faca loc altor recompense. 2 mese pe zi sunt suficiente si sa-l lauzi cand face pipi afara e la fel de necesar.In cateva zile e imposibil sa nu invete noul orar, dar tu te poti tine de acest orar? ca, daca nu...atunci nu-i cere cainelui ceea ce nici tu nu poti.

5 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

...ma nu stiu daca ma crezi, dar...cu bataia! cainele nu e om sa inteleaga de vorba buna, pentru el daca ii permiti anumite lucruri te ia de proasta!, tr sa fii dura cu el, si o sa te respecte ca stapan! si o sa-ti respecte si comenzile!
(bine nici prea dura,. doame fereste )

| Onutzyk a răspuns:

Du`l mai des la plimbare afara. Asa se va dezvata cu siguranta. si pune`i litiera cu nisip.

| MeeNNiiE a răspuns:

Cumpara`i olita

| alexprinces1995 a răspuns:

Catelusul tau nu trebuie batut sau alte cele, ci sa ii spui NUUUU atunci cand vrea sa iti umezeasca linoleul sau ce ai tu. Dai mai multa atentie si vei sti cand are nevoie de a iesi afara si sa isi faca nevoile.Iti spun eu, ca si eu am avut, si chiar daca te duci cu iubitul sau cu prietenele tale, scoate-l la plimbare, obligatoriu este ca daca mai ai si catel la bloc, este sa il scoti de 2, 3 sau chiar 4 ori afara sa isi faca nevoile, poate sa fie si in fata casei. Sper sa iti fie de folos. pa-pa

| wimpyannya a răspuns:

Nu stiu daca te uiti la emisiunile de pe animal planet sau discovery insa nu faci nimic daca rupi animalul in bataie. Trebuie sa stai sa observi interalul la care el se usureaza iar tu pur si simplu il scoti afara, cu timpul va intelege sa ceara singur afara. Alta solutie mai e, in momentul in care s-a usurat ii dai usor cu ziarul la fund si il bagi putin cu botul acolo asta nu inseamna sa il sufoci laughing pur si simplu este o metoda prin care v-a intelege ca este gresit ceea ce face si nici nu te va ura pe viitor. La mine a dat rezultate am avut un ciobanesc german si acum am un bichon frize si amn2 au fost dresati din toate punctele de vedere si crede-ma ca nu i-am batut de schelalaiau saracii asa cum cred unii ca este ok. Sa nu uitam ca sunt niste suflete care sunt la fel ca un copil. Daca nu il educi de mult... e pierdut cand va crestewinking