Sa o iei in mana cu forta si sa o mangai, sa ii pui de mancare la tine in palma.O sa se obisnuiasca asa. Si eu am facut asa cu hamsterii mei. Daca nici asa nu merge, mergi la magazin si schimba hamsterul. Mai poti sa o lasi fara mancare o zi, apoi sa vii cu palma cu mancare. Sigur va veni la tine. Vorbeste cu ea.
P.S imi place poza ta cu fratii Sakamaki din Diabolik Lovers.De la stanga la dreapta: Subaru, Laito, Ayato(unde e fratele lor triplet Kanato, cu Teddy al lui?)si Shu.
Nu pot să cred ce citesc în răspunsul câştigător! Conţine tot ce NU trebuie să faci unui animal.
Hamsterii muscă de frică, încercând să se apere. Tocmai am mai explicat cuiva: http://www.tpu.ro/......-problema/
Eu, de exemplu, locuiesc cu o întreagă familie de hamsteri şi niciunul nu muscă, pentru că nu le-am dat motive să mă asocieze cu pericolul, cu agresorul, nu i-am chinuit, nu i-am silit să facă ceva ce nu vor, am încercat să le ofer cât mai multă libertate posibil (i-aş elibera de tot, dacă aş şti că vor reuşi să supravieţuiască în natură, fără apă curată, fără mâncare, pe frig, înconjuraţi de prădători).
Înainte de a face ceva cuiva, pune-te în locul lui şi întreabă-te dacă ţi-ar plăcea să ţi se facă ceea ce intenţionezi să-i faci! Orice animal e o fiinţă vie, un individ cu o personalitate proprie, cu dorinţe şi nevoi. Nu e un obiect, nu e o jucărie. Scopul lui nu e să fie o chestie drăguţă, care să te venereze, să ţi se supună şi să-ţi satisfacă capriciile şi ego-ul. Tratează-l ca pe un egal, care este, şi poate te vei face demn de încrederea şi respectul lui!
Na, ce are raspunsul funditat? Ca hamster, sa te duca inapoi si sa te tranteasca pe tejghea ca nu esti bun, nu cred ca te-ar costa mai mult de trei luni pierdute in Hamsters Training Camp.
Cand iesi de acolo plin tot de abilitati hamstericesti, incepi sa faci omlete, dai cu var prin casa, bati si covoarele. Daca te mai si vede proprietarul care te-a abandonat, e mai mult decat a life goal.
"mergi la magazin si schimba hamsterul" )
"Ehem, buna ziua, am un hamster, da. exact, de aici l-am luat.
Puneam gresie acum cateva saptamani si el se uita la mine.Ma tot gandeam ca o sa puna si el mana, asta, labuta, pardon, ma scuzati.Se uita toti aia din custi la mine si ma simt intimidat.Ma aud caa...Asa, si dupa ce am pus vreo douazeci de placi de gresie, el s-a culcat in rumegus.Mai ramanea sa ma puna sa-i deschid si o bere.Eu intram in schimbul doi in ziua aia.N-am mai avut pana acum decat perusi, dar ce sa-i faci, era week-end, iarna, si-am pus de un gratar pe covorul verde din sufragerie."
Râzi tu râzi, da' specimene gen 123456789010 chiar există pe bune.
Am avut hamsteri.
Ideea este sa nu cumva sa ii dai produse din carne. ca devine irascibil/a si musca.dai doar legume. tine-o pe langa tine in mod treptat ca si timp.
Cand cumperi hamsterul este bine sa il lasi in cusca fara sa il scoti o zi sau doua deoarece trebuie sa se obisnuiasca dar dupa aceea il poti scoate. In timp se va obisnui cu tine si nu te va mai musca dar de obicei hamsterii nu prea fac asta decat daca mana iti miroase a mancare. Sper ca te_am ajutat!