Cand te musca da-i peste bot, dar nu cu mana, cu un ziar cu ceva, bine nu-i dai tare numai il atunci asa il certi mai mult
si daca tu il certi alt cineva sa nu-l si sa-l pupe s-au etc...
Stiti ce am observat?
Deci, inainte o bateam cu ziraul cand facea rele, musca etc, etc
si facea si mai rau.Acum,de cateva zile am zis sa incerc sa nu o mai bat deloc si s-o cert, sa-i zic doar"nu-i voie"pe un ton mai autoritar. Si chiar functioneaza, parca intelege mai bine decat sa o bat si alte chesti dureroase, care o pot enerva.
Deci cel mai bine este sa nu bati catelul.Depinde si de temperamentul cainelui.Nu este bine sa bati cainele cu un temperament dominant(cum este al meu) pentru ca acesta va incerca la nesfarsit sa fie el seful dintre voi doi.
Conteaza si rasa! Incearca atunci sa-l certi sa spui urmatoarele cuvinte:Catel Rau! De ce faci asta, nu-i frumos! etc.Mult succes
Caini cand sunt mici i mananca dinti de aceea roade papuci deci nu trebuie decat sa i dai un pantof vechi sau o bucata de lemn asa procedez si eu deci nu trebuie sa recurgi la violenta pentru ca asta il va face si mai rau
Incearca sa fii atenta cand pui mana pe el sa nu il enervezi chiar asa de tare si saq nu-i pui mana pe unde nu trebuie si va fi totul ca. cand te mai musca da-i cu ceva peste botic dar ai grija sa nu il lovesti pentru ca ar putea sa se supere pe tine si incearca sa-i explici ca nu este bine sa muste, doar esti stapanul lui. incearca sa spui NU cu voce tare cand te musca.
Daca vrei sa nu mai muste sigur trebuie sa nu o enervezi si cred ca atunci cand te joci cu ea si incearca sa muste ar trebui sa ii dai peste bot si sa-i spui nu.
Cateii si cainii adulti nu se bat pentru nimic in lume,nu se bat,punct! Cainii se comanda vocal, nu fizic! Daca animalutul iti va stii de frica, nu-l mai poti numi animal, ci robot, nu va mai simtii placerea relatiei stapan-animal.Cand catelul musca sau face ceva gresit, cu un ton usor autoritar se cearta.
Pricope_Razvan_Ioan_1990 întreabă: