| AlexAlexutz12 a întrebat:

Buna!
De curand as vrea sa achizitionez un pui de rottweiler dar cand am vazut pretul de crescator am ramas gura casca.
Va rog nu imi puteti zice de unde sa adopt sau sa cumpar cu max (200 ron) un pui de rottweiler?

7 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Pretul minim al unui rottweiler ar fi cam la 350-400lei,dar ai grija si ce cumperi sa nu fie corcitura sau sa fie bolnav si sa umbli cu el pe la vet de te costa de 2 ori pretul unui crescator.
Daca ai doar atat ca sa-l cumperi te-ai gandit cat te va consta intretinerea? mai ales in primul an de viata?(la maturitate ajunge cheltuielile la 400-500lei). Gandeste-te la toate inainte de achizitionarea unui caine, mai ales unuia de talie mare cum e rott-ul.

| viotedy a răspuns:

Urmareste site-ul adoptii caini.de cumparat trebuie sa ai macar 400.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi pare rau sa te dezamagesc, dar doar vaccinurile si deparazitarile interna si externa sar de 200 de lei.
Sincer astea sunt preturile, un rottweiler cu pedigree ajunge la 300, 400 euro.Sigur o sa zici ca merge si fara pedigree, ei bine nu merge, actul ala e singurul care demonstreaza ca un caine este de rasa, daca nu are pedigree e considerat metis (corcitura).
Mai bine adopti un caine de la adapostul de animale decat sa iti iei un caine de rasa pe care sigur nu o sa il poti creste si dresa corespunzator, nu e un bichon totusi, e un rottweiler, un caine cu tendinte agresive.
Si frate pe ce doamne iarta-ma ai dat 25 de milioane? Cat poate sa coste un saculet, o minge, un castron si un sac de mancare?

| xtreme95 a răspuns:

Din cate observ nu prea ai experienta in domeniu.In primul an din viata lui o sa ii trebuiasca o investitie de cel putin 2000 de lei. Daca tu nu ai aprox 100 eur de dat pe un pui de unde o sa ai banii necesari cresterii si intretinerii lui? Si hai sa nu mai visam la rase de genul daca nu avem experienta in domeniu.

| AlexAlexutz12 explică (pentru xtreme95):

Am cumparat tot pentru. intretinerea unui rottweiler dar problema e ca nu vr sa cumpar un pui apoi sa moara.
Am mai patit-o sa cumpar caini bolnavi sau cu acte falsificate deci nu vreau sa cumpar cu un pret asa de mare.
Pana acum am cheltuit cam 2500 lei pe tot ce am luat.

| RedNose a răspuns (pentru AlexAlexutz12):

Nu i-ai cumparat vaccinurile care trebuie sa i le faci, primul mi se pare ca e cam 30-40lei si creste cu fiecare vaccin+ deparazitari.
Cu cat cainele e mai ieftin cu atat exista sanse sa fie bolnav sau sa-ti iei teapa din alte motive. Cel mai bine strangi bani(cred ca gasesti un pui cu ped si la 150euro) si mergi la o canisa. Acolo cainii sunt controlati inainte de imperechere, sa nu transmita boli puilor, etc.
Ma gandesc ce ai cumparat pentru caine de ai dat 2500leithinking
Hai sa facem o socoteala cu tot ce e nevoie pentru un caine cu produse din cele mai scumpe:
Daca il ti la curte:
-un cotet: 600lei (maxim, daca il cumperi, daca il faci singur iesi mult mai ieftin)
-lesa + zgarda: 150lei (nu fac mai mult, 150lei e un pret exagerat, da zic asa)
-o paturica pentru cotet: 250lei (maxim)
-sac hrana pentru caini superpremium (asta ar trebui dupa ce cumperi cainele si cumparata dar in cantitate mica sa incerci puiul): ACANA PUPPY LARGE BREED - 18 KG-300lei (cea mai buna hrana superpremium)
-castron: 100lei (maxim)
-botnita: 68-72lei
-jucarii: 100lei (maxim)
-cablu de legat: 67lei (in caz ca vrei sa-l ti legat)
Deci la curte te costa cam 1600lei tot de ce are nevoie cainele.
Daca il ti la bloc:
-hrana superpremium: 300lei
-paturica/cos: 250lei/500lei
-castron: 100lei
-botnita: 72lei
-jucarii: 100lei
-lesa+zgarda: 150lei
La bloc te costa: 1300lei

Crezi ca daca cumperi un caine la ieftin o sa fie sanatos sau o sa aiba pedigree? Inseamna ca de unde ai mai cumparat in trecut ti-ai luat teapa fiindca nu te-ai informat de la inceput. Daca cumparai/cumperi de la o canisa care se axeaza doar pe cresterea acestei rase nu-ti va da acte false sau caini bolnavi.
Dar observ dupa cum vorbesti ca esti mic de varsta, iar un rottweiler are neaparat nevoie de un stapan care sa stie sa se impuna in fata lui, nu orice om poate creste aceasta rasa, in plus trebuie sa ai peste 18ani ca sa deti un caine cu potential agresiv. Si te mai informez inca un lucru cainele dupa 6 luni trebuie inregistrat la politie si acolo te mai consta in jur de 250lei, depinde de judet/zona unde stai.

| George293 a răspuns:

Nu ai cum sa cumperi o rasa ca asta la un pret asa de mic. Si eu am cumparat unul cu 700 de ron. Si nu are pedigree. Dar arata foarte bine, e talie mare, iar la 2 luni cand l-am luat arata foarte intretinut si ingrijit, hranit bine. Planuiesc sa il las sa faca pui si sa ii dau si eu... cu 600-700