anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De curand mi-am luat un bichon havanez(baiat)foarte energic.Insa nu stiu cum sa il opresc din a`si facea nevoile peste tot(desi de fiecare data ii pun si ziar in diferite locuri). Eu stau la casa, dar nu pot sa il scot pentru ca afara mai am un catel si daca il vede celalalt pe bichon mi`l mananca de viulaughing. Astept raspunsuri...:X

Răspuns Câştigător
| sufletzel a răspuns:

Degeaba ii pui ziar ca nu-l atrage. E ca si cum cineva ti-ar da tie o sticla sa faci in ea. E clar ca ziarul nu-i place si nu-l atrage.
Vezi ca exista la pet-shop covorase absorbante pentru catei si au si un miros specific care ii atrage sa faca numai acolo. Incearca-l cu alea, eu mi-am invatat bichonul sa faca pe ele in 2 zile.
Totusi, cand vezi ca face aiurea prin casa ia-l in brate si pune-l pe covorasul de nevoi si vorbeste-i pe un ton suparat. E evident ca in momentul ala nu o sa mai faca, dar il ajuta sa invete pentru viitor sa se duca acolo. Si nu uita de tonul suparat, dur. El nu intelege efectiv cuvintele, ce ii spun, dar intelege din tonul vocii tale. Iar daca tonul este suparat, va intelege ca a gresit si ca te-a suparat.
Dupa ce ii vb pe ton suparat ignora-l cateva minute. Pt el e o adevarata pedeapsa sa nu-l mai bagi in seama si sa nu mai fie el centrul atentiei. Vei vedea ca imediat ce-l ignori va veni la tine sa te impace. Nu ceda din prima, dar daca incearca 2-3 minute sa te impace, schimba tonul si vb neutru spre impacare, dar nu-i arata ca ti-a trecut supararea asa repede. Adica diminueaza-i pedeapsa, in sensul ca vb cu el si te uiti la el, dar nu te joci cu el, nu-l hranesti (macar 15 min dupa ce il certi) si nu-l pupi.
Va invata repede sa faca pe covoras si atunci tu trebuie sa-l lauzi si sa-l recompensezi. Daca e genul mancacios, da-i un biscuit de catei, o bobitza de-a lui, ceva ce ii place. cand face aiurea iar te superi pe el.
Si sa nu-l bati niciodata, ca nu rezolvi nimic. K daca il bati va asocia acel lucru pe care trebuie sa-l invete cu bataia si va uri sa mai faca lucrul ala.
Deci regula e cand face aiurea, il certi un pic si il ignori, cand face bine il lauzi si il recompensezi.
Si in ceva: cateii cat sunt mici au si vezica mica si o golesc f des. Cu toate astea, se pare ca mai intotdeuna fac imediat dupa somn, dupa joaca si dupa mancat si baut. Deci cand il vezi ca se trezeste, ia-l in brate si pune-l pe covoras. Sigur va face pipi. La fel si dupa joaca si masa, in cele mai multe cazuri va face pipi. Si oricum, o sa inveti sa-i citesti semnalele, si o sa stii dupa comportament daca face sau nu.
Bafta!

2 răspunsuri:
| KATTY_9143 a răspuns:

Poti sa il dresezi sa faca doar intr-un singur loc, si seara si dimineata scoate-l afara.

Succes:*

| HumanoidWorldTokioHotel a răspuns:

Eu am o pisica deci pisicile au litiera...cateii au un covoras care absoarbe nevoile caineluibig grin