Canta? Sau scoate doar niste sunete. In general pe gaini le mai apuca si nebunia, una la o generatie sa zici asa . Nu ar trebui sa fie probleme, mai ales superstitii.
Scoate niște sunete dar pare ca ar vrea sa cânte
Pune-o langa celelalte gaini, da-i mancare, ceva sa o stimuleze si sigur o sa isi revina.
Poate pentru ca este bătrâna? Are in jur de 3 ani și ceva, am observat ca respira greu când aleargă
Nu cred, stiu si eu cand eram o perioada acasa la ai mei, aveau gaini (si inca mai au) si de vreo 6 ani si nu faceau asa. Insa unele complet intamplator se mai comportau asa, cum am spus, poate una la o generatie sau doua. Pune un cocos langa ea, si ii trece
Dacă are trei ani și ceva înseamnă că trebuie transformată într-o ciorbă acră, cu ardei iute pe margine și o pită scoasă de pe vatră. Mamă ce foame m-a luat, fi-ți-ar găina la oală să-ți fie!
Nu e de la vreme! E de la țigări!
Da da
Mai tarziu o sa auzi cantand ca bufnita.
Se pare ca si animalele si pasarile au nevoie de educatie.
Gaina batrana face zama buna!
ITI pot sugera /propune/da cel putin 3 retete dint-o gaina pentru 2 persoane!
Eu zic ca ai norcul sa fii primul care documenteaza o gaina trans. In ritmul asta o sa ai o parada prin curte la anul, si mai grav, o sa ai si o parada a noii drepte pe la poarta.
Si voi credeati ca 2020 a fost an ciudat.
Este o amarata de pasare, o faci ciorba sau o lasi in pace. Numai in Romania auzi din astea.
N am auzit de astfel de superstitii.Singura superstitie care cred ca e adevarata e aia cu cucuveaua care prevesteste moartea, n-am vrut sa cred da nu poate fi coincidenta de fiecare data.
Pai? Ai pățit?
De fiecare data cand a cantat o cucuvea s-a intamplat ceva rau.
Acum cativa ani trebuia sa plecam la munte si in noaptea dinaintea plecarii a cantat o cucuvea.In ziua aia am fost foarte aproape sa facem accident cu masina de 2 ori, accidente evitate la limita.
Alta intamplare a fost sa cante cateva zile la rand si sa moara cineva din perimetrul in care canta, asta s-a intamplat de mai multe ori.
Ultima data a fost acum 2 luni cand o cucuvea canta in fiecare zi in curte la mine, cateodata la vecinu, a tinut o asa pana acum vreo 3 saptamani cand am auzit ca vecina care era batrana a murit.Cucuveaua a mai cantat doar in ziua inmormantarii si de atunci nu am mai auzit o deloc.
Astea sunt intamplari reale, nici eu nu credeam dar dupa toate astea ma ia un fior cand aud cantecul ala.
Și eu am observat asta... Cucuveaua a prevestit moartea aproape de fiecare dată. Nu sunt o persoană superstițioasă, mi se pare absurd...dar oare cum se explică?
Superstitiile sunt efecte psihologice (nu prea cred in ele). Probabil a fost o coincidenta sau ceva intamplator.
Salut, am fost pana la bunica-mea in deal sus unde sta si ea singura are niste gaini si am intrebat-o daca stie ceva despre asta. Initial nu si-a amintit ca are 93 de ani dar apoi a zis ca era o tiganca in sat mai de mult ce folosea gainile pentru blesteme. Nu stiu daca are legatura cu cum face gaina aia, vezi daca incep si celelalte. Eventual poti sa o tai si vezi daca mai umbla apoi corpul gainii prin curte, e blestem.
anonim_4396 întreabă: