| Jager a întrebat:

De vreo 1-2 luni mi-am cumparat dintr-un targ de animale un peste Betta albastru cu rosu si putin verde pe la coada. De vreo doua zile, tot iesea la suprafata sa ia aer. De obicei lua odata si se ducea la fund. Ieri am cumparat dintr-un super-market o nuca de cocos si am taiat-o in doua si i am facut o 'usa' prin care sa intre cand vrea inauntru. Astazi, practic acum 10-20 minute am vazut ca nu se simtea prea bine. Statea pe o parte pe fundul acvariului si mai respira incet.Îl mai luam eu cu mana sa mai ia aer atmosferic.
Acum cred ca a murit sad nu mai respira si sta la fund.

Imi pare rau de peste. Era jucaus!

Poate fi din cauza la ceva? Precizez ca am mai avut un peste Betta si i am pus o jumatate de nuca de cocos dar nu a avut nimic. Ca hrana îi dadeam Tetra pro color (fulgi).

Răspuns Câştigător
| Doctorfishadi a răspuns:

Salut!
Numele meu este Adrian si ma ocup de pestii tropicali de peste 12 ani.
Betta al tau a murit din cauza unor conditii defavorabile.
Nu sunt pesti pretentiosi, dar au nevoie de temperatura intre 26-28 de grade,vin din orezarii,iar acolo apa este calda.
De asemenea hrana pe care o dai tu nu este buna,betta accepta rar fulgii,el este un peste pradator-carnivor si accepta hrana vie,iar ca hrana din comert da-i granule cu continut ridicat de proteina animala! Fulgi nu mananca!
De asemenea putea fi ceva in neregula cu schimbul de apa pe care il faci tu.
Trebuie ca apa cu care faci schimbul de apa sa aiba aceeasi temperatura cu cea din acvariu.
De asemenea poate il tineai in bol,nu o duce bine in bol,au nevoie de un acvariu care sa aiba macar o latura dreapta,si nu rotunda!
Se spune ca in boluri si borcane pestii betta innebunesc,deoarece fiecare miscare si curent creat in apa de inotatoarele lui, se vor intoarce inapoi, distrugandu-i o zona a creierului responsabila de perceptia curentilor din apa.
Daca vrei sa vorbim despre pesti, ca pe viitor sa nu mai ai probleme iti las facebook-ul meu, asta daca doresti!
Te salut,
Adrian!

| Jager explică (pentru Doctorfishadi):

As mai vrea sa vorbim. Lasa mi facebook-ul tau in privat.

| Doctorfishadi a răspuns (pentru Jager):

Lasa-mi o cerere de prietenie si un mesaj, ti-l dau aici, sa intre cine vrea, nu am probleme, este un facebook public:
https://www.facebook.com/adrianmarius.marin.3

3 răspunsuri:
| Anton_Malina_2000 a răspuns:

Din cauza la nuca de cocos.