E mortal! Singura lui problema cand face asta este ca are prea multa energie si nu stie cum s-o consume. Muscatul de picioare este un semn ca te invita la joaca, sa-l bagi in seama.
Eu te sfatuiesc sa-l plimbi mai mult ziua sau chiar atunci seara cand il apuca ''criza'', desi cand il apuca va fi greu de stapanit si afara. Cel mai bine ar fi sa-l duci in parc si sa-l lasi intr-un tarc 20-30 de minute sa-si consume energia cu alti caini. Alta solutie nu vad.
Trebuie să ai grijă să-şi consume energia în timpul zilei pentru a fi liniştit seara. Trebuie plimbat afară, cei tineri se manifestă de regulă aşa dacă sunt sănătoşi.
In primul rind ar trebui sa-l obosesti inainte sa vina seara, sa nu aiba energie. apoi, ce rasa e? sunt multe diferente intre rase, iar fiecare ciine are propria personalitate, pe linga caracteristicile care vin de la rasa de care apartine. trebuie sa ii intelegi rasa, si abia apoi propria personalitate.
Asa face si catelusa mea tot shih`tzu e si are deja un an jumate. De mica de cand o am face asa seara (dar nu tot timpu) si chiar e distractiv sa o vad fugind prin toata casa si sarind la picioarele mele (dar nu musca) Ca sa nu mai fuga asa seara ar trebui sa o scoti la plimbare pe`afara si sa o alergi ca sa`si consume energia