| Addaaa99 a întrebat:

Buna
deci nu stiu ce sa fac
catelul meu implineste pe 10 2 luni
si cand mai face pipi pe covor il dau cu nasul s ii mai trag cate o palma si el ma latra si ma muscha si marie
ce sa fac?

11 răspunsuri:
| elena a răspuns:

Catelul tau va face pipi pe covor pana la exact 6 luni, cand sa va sprijini de copac si atunci vei sti, ca ai scapat de-o grija... poti sa-l plimbi cat vrei tu, el se va abtine si tot in casa va face pipi. Nu bate cainele, nu-l da cu nasul in covor, pentru ca el, micutul, habar nu are, de ce te comporti asa de urat cu el, de-asta si reactia lui furioasa. Poti totusi sa-l educi, dar cu multa blandete. Dintr-un ziar facut sul, iti faci un betisor, il pui la vederea lui si la indemana ta, iar cand vrei sa-l admonestezi, ii dai usor cu betisorul la fund si-i spui foarte hotarat, dar nu zbierat, "nu-i voie", pentru pipi incearca sa-i pui un ziar pe covor, o data de doua ori, apoi muti ziarul in baie si il lasi acolo cu tot cu caine, daca nu a facut pipi, il duci inapoi la covor si daca vezi, ca se pregateste sa faca pipi, iei din nou ziarul si il duci inapoi in baie, incerci pana iti reuseste.
In momentul cand te-ai hotarat, sa-ti iei caine, trebuia sa te gandesti, daca poti sa-l cresti, daca ai rabdarea necesara pentru acest lucru, este o mare responsabilitate, se poate compara chiar cu cresterea si educarea unui copil.
Te rog, nu mai bate cainele, in loc sa ai un prieten in el, vei avea un dusman, si-i va privi si pe cei din jurul tau ca posibil dusmani, ceea ce-l va inrai si mai mult.
Vezi, ca va incepe, sa roada mobilele, papucii, cartile care stau la indemana lui, ce vei face atunci, ii vei aplica pedeapsa cu moartea?
Fii bland cu el, vei fi resplatit de rabdarea si priceperea cu care l-ai crescut. Ai grija si fa-i vacinul la timp si citeste pe net recomandari despre rasa lui.

| djbdkjfkdjfkjdkfdfkdsvhfsdhbvbhjvgbdsfg a răspuns:

NU-l lovi nu are nicun efect uita-te la Cesar si cainii pe national geografic in fiecare vineri de la 21 oo e tare emisiunea si el cesar e cel mai mare dresor de caini inveti ceva de la el crede-mahappy

| foxi a răspuns:

Cainele nu cu bataie se educa! cu rabdare si in cel mai rau caz il atingi cu un ziar!

| ıllıllı KaTyıllıllı a răspuns:

Cauta in pet shoop-uri "pemparsii" si cu timpul o sa se obisnuiasnuiasca sa faca acolo nevoile (catelusii se obisnuiesc dupa 7 luni sa faca afara)

| Sweety_5674 a răspuns:

Eu i-am luat catzelului meu."pampersuri" din acelea care se pun pe jos si cutzu merge sa faca pe el(trebuie invatat unde sa mearga) si pampersul absoarbe.la inceput a fost f dificil dar dupa aceea a inceput sa mearga din ce in ce mai des acolo. iar acum numai pe "pampers" face(cand ies cu el afara normal face afara, ba mai mult se tine pana ieshim afara pentru a putea face in naturahee hee)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Urmareste-l, cand va vrea sa faca, in jur de orele de plimbare, si atunci... lauda-l ca va face afara! bafta si multa blandete si intelegere cu el!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

http://cainiderasa.forumz.ro/

| Mia a răspuns:

Catelusa mea nu mai face in casa de la 4 luni...si o duc pe afara doar de 2 ori p zi.Incearca sa il duci mai des.Cand stii ca o sa faca in casa du-l pe afara ca sa se invete. A mea face in casa doar atunci cand ramane singura acasa ca sa se razbune, nu de alta, dar nu mereu...

| Vlad_Claudia_Cristina_1987 a răspuns:

Am si eu un catelus care de azi dimineata numai poate sa faca pipi, incearca sa se duca sa faca dar nu reuseste sa faca decat 2-3 picaturi care au un fel de sange sau nu stiu va rog frumos rasp