3 săptămâni e prea puțîn. Trebuie să ai răbdare.
Probabil sunt încă foarte tineri, fricoși de fel, iar faptul că nu stau singuri, îi face să le fie de ajuns compania, pe care o au, să nu caute alta. Dar e bine că doar îi privești și nu forțezi nimic. Respect asta. Procedează la fel în continuare! Când se vor obișnui suficient cu tine, vor trece de vârsta înspăimântării și vor deveni curioși ce mai ești și tu, vor veni să te cunoască. Până atunci iubește-i doar cu privirea!
Depinde de modul in care te tratează ei: mirosul, cat de aproape stai, si cum le vorbești. Ar trebui sa le dai putin drumul sa se obișnuiască. Ca sa înțelegi, hai sa facem un test al empatiei. Sa luam in considerare si faptul ca nu contează ce rasa sunt hamsterii, au cam aceeași mentalitate. Cum te-ai simți daca ai sta închis in cușca toată ziua si pe lângă asta, cineva s-ar uita continuu 2 ore la tine, încercând sa te atingă? Lasă-i liberi in palma ta pe viitor, si da-le TU însuți mâncare. Sper ca te-am ajutat ❤️(p.s.: sa stii ca atunci cand hamsterii fac puii, puii sunt mâncați-o parte-)
Eu inteleg ce vrei tu sa spui..ideea e ca nu mananca din mana si nici nu mananca atunci cand le intind cate ceva. Bineinteles ca m-as simti naspa daca as sta inchisa in cusca, le-am dat drumul de cateva ori insa devin agitati si incearca sa gaseasca diverse locuri pentru a se ascunde.
P.S: am doi baietei
Primului hamster pe care l-am avut(acum 3 ani)i-a luat vreo 3 luni să se obișnuiască cu mine și mă mușca aproape zilnic dar după ce s-a obișnuit a devenit cel mai drăguț și prietenos hamster(îmi și dormea în mână)
Eu îi dădeam în fiecare seară mâncare din mână-chiar dacă nu o lua, o lăsam lângă mâna mea și după ce o lua încercam să îl mângâi