| shadybaby a întrebat:

Detin 2 pisici: o femela birmaneza de 10 luni si un mascul persan de 11 luni.Insa am o mica problema cu ei, au un comportament bizar, mai ales femela. Este foarte atasata de mine, daca o strig odata deja se suie pe umerii mei, mereu se culca pe gatul meu si ma linge, si se ia la bataie cu motanul atunci cand il iau pe acesta in brate. Este ciudat fiindca au crescut impreuna si in curand va veni sezonul de imprechiere, si doresc sa pastrez puiutii, fapt pentru care probabil va trebui ca femela si puiutii sa doarma cu mine, desi au camera lor separata. Nu stiu ce comportament va avea femela, avand in vedere ca este asa atasata de mine, voi ce credeti? Si pisicile voastre se comporta asa cu voi? Este normal?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am o singura pisica si de aceea nu m-am confruntat cu probleme asemanatoare.In schimb, din ceea ce ai spus, pisicile tale sunt putin cam prea alintatehee heesi ar fi bine sa le dezveti putin de obiceiuri.In primul rand, nu le mai permite sa se urce pe tine la orice ora si nu le mai lasa sa doarma pe gatul tau.Este bine sa nu acorzi mai multa atentie numai uneia dintre ele si sa nu le tratezi diferentiat,deci evita sa-l iei in brate si sa-l alinti numai pe motan cand e si ea prin preajma sau invers,sunt imprevizibile in astfel de cazuri si pot fi agresive(iar lucrul acesta este valabil in cele mai multe cazuri,deci da,este normal).Acorda-le atentie egala(si mai putina)cand sunt ambele(rezuma-te doar la a le mangaia putin),iar cand nu sunt impreuna,poti sa le alinti mai mult,pe fiecare in parte. Daca este sa aiba pui,va avea,cel mai probabil,un comportament la fel de atasat,dar va fi nevoie sa fii atent/a la reactiile ei in momentul in care te vei juca cu pisoii(in unele cazuri ar putea deveni agresiva,pentru a-si proteja puii)si sa ii eviti cand sunt foarte mici.Cel mai bine ar fi,in schimb,sa-l tii pe motan cu tine,pana cand se fac puisorii mai mari.
Pisica mea este si ea foarte atasata de noi, dar nu este atat de alintata. Oricum, nu este nimic in neregula cu pisicile tale.Numai bine.