Nu ii taia ghearele pentru ca se va speria si nu te va mai lasa sa oa atingi o perioada indelungata, nu va mai avea incredere in tine, plus ca are nevoie de gherute.De dresat se dreseaza f greu o pisica.Cel mai bine ii cumperi de la petshop o casute pentru pisici prin care se poate strecura, se poate juca si isi poate ascuti ghearele.Motanul meu isi ascutea ghearele de trunchiul vitei de vie cand il lasam afara.
Si pisica mea isi ascutea ghiarele pe canapea...a facut-o zob! Trebuie sa-i tai gherutele si sa-i iei un sisal. Daca tot la obiceiul cu canapeaua ramane trebuie s-o dezveti! Uite si cum: cand o prinzi la canapea ii zici "NU!"cu autoritate(dar fara a te rasti sau a tipa!) si o iei de ceafa(ea nu iti va face nimic caci mama lor le muta sau ii transporta cand ii tine de ceafa) si o duci la sisal si dai tu putin cu mana ei pe sisal! In vreo 2 saptamani ar trebui sa se dezvete de canapea! Succes cu pisoiu:X:*
Si eu am avut o pisica care isi ascutea ghiarele mereu de canapea, papuci, covoare. de toate; si am vazut intr-un pet shop o casuta pentru pisici cu loc special pentru ascutit ghiarele, in fine poti cumpara asemanator, dar fara casuta daca nu vrei
fundă?
Ce sa spun e animal nu prea stiu ele ce fac nu stiu cum sa te sfatuiesc du-te la un magazin de animale si intreaba acolo. Uite eu am avut un papagal si el isi ascutea la canapea dar i-am cumparat creta sau un gen de creta si acolo si ascutea ghearele si ciocul(daca gasesti creta de care ti-am spus va fi greu sa o obisnuiesti acolo dar succes)
Pai acolo unde i-ai facut culcus pune-i pisicii ceva pentru ascutit ghearele.Sau daca poti da-i drumul afara si daca ai pomi in curte sau vita de vie se va invata sa-si ascuta ghearele pe ea.
Nu sunt soluţii practice, universal valabile. Diferă de la felină la felină. În cel mai bun caz puteţi încerca să o obişnuiţi cu lemnul pentru zgâriat sau un sisal.
E bine încă din stadiul de pisicuţă, să-şi ascută ghearele pe sisal sau pe un lemn ţinut special în casă pentru acest lucru. E ştiut faptul că pisicuţele îndrăgesc repede lemnul pentru zgâriat.
Sfatul pe care l-am incercat si eu e sa cumperi iarba matei si sa agati un mic bucheţel pe lemnul pentru ascuţit ghearele sau pe sisal şi poti fi sigura că pisica îşi va ascuţi ghearele acolo de îndată ce va simţi aroma ierbii. Poti ajuta pisica adultă dacă o pui demonstrativ cu labele pe lemnul de zgâriat şi imiţi zgârietura. Şi astfel lasa urma mirosului pe accesoriu, ceea ce înseamnă că pisica va reveni din nou.Bafta si sper ca te-am putut ajuta! :*funda?
Sunt la magazinele de animale, farmacii veterinare... niste chestii tubulare cu sfoara pe ele acelea sunt special pentru gheare.
Trebuie sa-i cumperi ceva special pentru ascutirea ghearelor.dar acum depinde de tine daca isi mai ascute ghearele pe canapea sau altceva.parerea mea, daca avem un animal trebuie sa ne asumam de la par pana la ce distruge eleste animal totusi
spartacusconan20 întreabă: