| Nimeni91 a întrebat:

Buna dragilor! Cainele meu a facut capuse si nu stiu ce sa fac. Am luat o pudra de la veterinar cu care sa il dau, insa nu scapa decat pentru scurt timp de ele. Daca stiti ceva care sa functioneze v-as fi foarte recunoscatoare pentru sfaturi. Vreau sa il tund saptamana asta si as dori sa va intreb daca aveti idee de vreun sampon sau ceva care sa aiba efect.

3 răspunsuri:
| Mihai_Lostun_1997 a răspuns:

Ar trebui sa evite activitățile în parc, livada etc, acum e sezonul căpușelor și se va infesta ușor, o zgarda anti dăunători ar fi de folos și să stea mai mult în casă sau unde îl ții

| Reghqen a răspuns:

Cel mai simplu și la îndemână lucru să te ții departe de căpușe este prevenția. La animal și la om.

Căpușele se târăsc prin iarbă și le este foarte ușor să se urce pe tine, sau pe animal, dacă ești în aer liber.

Iubesc zonele cu vegetație bogată, iarbă și tufișuri. Ele se târăsc, nu zboară.

Este indicat să nu stai prea mult cu picioarele în iarbă, în locurile care nu-ți par foarte sigure și să-ți iei măsuri de prevenție.

Poți purta șosete albe sau deschise la culoare, astfel încât să poți observa căpușele.

Plimbă prin iarbă un material alb pentru a verifica locul de căpușe. Ele sunt mereu în căutarea unei gazde.

La plecare, și nu numai, verifică-te dacă nu s-a urcat vreuna pe tine.


Poftim tratamente împotriva căpușilor:
Folosește rozmarin
Infuzia cu frunze de rozmarin este repelentă pentru căpușe și insecte.

Prepară o soluție din 300 de grame de frunze de rozmarin, bune ar fi cele proaspete, și apă. Le dai în fiert, iar după ce s-a răcit o pulverizezi pe blana animalului.

Ulei esențial de geranium (de mușcată)
Se pun 2 picături pe zgarda animalului sau în zonele unde se prind căpușele – la urechi, gât, baza cozii, subsoară.

Lămâia
Taie o lămâie mai mare în bucăți și pune-o în apă fiartă pentru 12 ore.

Soluția rezultată se pune într-un recipient cu pulverizator și se dă pe blana animalului. Atenție la zona ochilor, căci provoacă usturime.

Apa cu oțet de mere
Se prepară o soluție din apă și oțet de mere, în proporții egale. Se pulverizează blana animalului. Este un repelent pentru căpușe și purici.

Uleiul esențial de lavandă
Lavanda este insuportabilă pentru căpușe și purici. Se pun 1-2 picături la baza cozii animalului sau în zonele unde se opresc căpușele.

Uleiul esențial de eucalipt
Se folosește la fel ca uleiul de lavandă sau mușcată, dar este ceva mai puternic pentru mirosul animalelor. Eucaliptul este folosit pe zgărzile anti-purici.

Eficient mai este și uleiul esențial de cuișoare, dar și cel extras din crăițe, neem, cedru sau măghiran.

Uleiul de crăițe are o eficiență de 90-100% contra căpușelor.

Carvacolul din măghiran omoară, de asemenea, căpușele.

Pudra de neem
Pudra de neem poate fi folosită pentru a deparazita intern animalul, iar uleiul de neem poate fi folosit la îmbăierea sa.

Uleiurile esențiale pot fi folosite, ca protecție, și pentru oameni. Se picură pe haine sau în locul în care stai.

Uleiurile esențiale se pot dilua în apă sau uleiuri de bază, după care se dă pe blana animalului sau pe pielea omului.

O soluție contra căpușelor poate fi făcută din 20 ml vodka, 15 picături de geranium, 20 picături de ulei de cedru, 10 de eucalipt, apă.

Se pune într-o sticlă cu pulverizator, se agită înainte de folosire.

| Katyk3229 a răspuns:

Este indicat sa il speli cat mai rar.Prea multe spalari nu face prea binewinking.
Iar aici, dipinde si de sampon.Cainele trebuie spalat cu SAMPON SPECIAL PENTRU CAINI, nu sampon pentru oameni!
Fara sampon il poti spala zilnic(doar cu apa calduta..si atat). Imbaierea cu samponul nu face decat sa curete cainele, intr-adevar, dar i se duce uleiul de pe piele si blana, ulei care il apara de frig si caldura, fara de care cainele nu ar mai fi atat de rezistent(la diferentele de temperatura).
După părerea mea toate samponurile pe care le-am testat toate au fost bune deci poti merge la magazinul de animale si iti alegi Da, exista sprei pentru capuse foarte eficient se numește Bravecto este foarte buna eu le dau cățeilor mei, 3 luni nu duci grija de căpuși. Atenția la prima utilizare posibil sa ii crească ușor temperatura in primele 24 de ore să ai in casa un sirop pentru copii gen Nurofen sub 3 ani ii măsori doua liniuțe cu seringa de la sirop și îi dai. Nu trebuie sa te sperii e din cauza substanței active care stimulează producerea de anticorpi împotriva toxinelor din veninul căpușelor.
Ai grija totuși să iei Bravecto pentru pisica nu căței și neapărat în funcție de kg. Sa nu iei una mare în speranța că îi dai de doua ori din ea, în primul rând pentru că în trei luni expiră și în al doilea rând exista posibilitatea sa ii dai prea mult. Succes! Sper ca te-am ajutat