Si eu am testoasa de Florida si in vara va face 6 ani de cand o am.
O sa-ti zic eu despre hibernat.
Eu o pun la hibernat tot in acvariul ei, dar fara apa. Ii pun pe fundul acvariului un prosop sau un cearceaf mai vechi (si pe care esti sigura ca nu-l mai fol ca va putrezi), pun broasca si apoi o acopar cu frunze de stejar, de porumb, etc. Vezi totusi sa nu fie de nuc ca au mult iod si sunt amare.
Si apoi pun broasca in debara sau pe un hol unde nu e multa lumina si e cel mai racoare din casa si apoi ii ud frunzele la cateva zile ca sa ii tin temperatura scazuta.
In mod normal o broasca hiberneaza sub 8 grade, dar mi-e mila sa o las afara sau pe balcon si mi-e teama sa nu degere. Asa ca o tin in casa si am grija sa-i fac racoare.
Ai totusi grija sa nu o pui in dulap sau loc inchis ca sa poata sa respire.
Si inainte sa o bagi la hibernat pune-o cateva minute in apa calduta ca sa o ajute sa goleasca intestinele si sa nu hiberneze cu excrementele in intestine.
Si grabeste-te cu hibernarea ca in mod normal intra la hibernat prin octombrie. Anul asta ai avut noroc ca a fost mai calda toamna, dar oricum ea se ghideaza dupa ceasul biologic. A mea a dat semne ca ar vrea sa hiberneze in octombrie. Nu mai manca deloc si nici nu se mai misca aproape deloc. Pur si simplu parca dormea.
Si de scos o s-o scoti cand incepe sa fie vremea frumoasa, adica prin aprilie. Dar ai sa vezi ca ceasul ei biologic o va retrezi la viata cand va simti ca s-a incalzit afara. In mod normal broastele testoase hiberneaza 6 luni, din octombrie pana in aprilie, dar cateodata le mai pacaleste vremea prea calda sau prea rece. E bine ca pe viitor sa respecti acest interval si ceasul ei biologic, pentru a te bucura cat mai mult de ea.
Eu am o verisoara si nu punea broasca la hibernat si in timpul iernii a facut conjunctivita si a murit. Conjunctivita este o inflamatie a ochilor si a facut-o din cauza ca apa era rece.
Si atata timp cat broasca e sanatoasa nu are de ce sa nu se trezeasca. Mai rau faci daca nu o pui la hibernat.
Da trebuie deoarece e mult mai mare riscul daca nu va hiberna. asa e facuta natura. deci mai sigur e daca va hiberna. funda?