anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna,este cineva care imi poate dona un pui de bichon, yorkshire sau shitzu.Sau de vanzare cam pana in 250 ron.Va rog mult de tot si eu si sor a mea ne dorim foarte mult si avem si conditiile necesare.Va rog sa ma ajutati...

Răspuns Câştigător
| Kriss96 a răspuns:

Cu 250 de lei? Ai mare grijă! Puiul pe care ai dat banii ăia nu e de rasă şi poate fi foarte bolnav! Du-l la un veterinar!

9 răspunsuri:
| Kriss96 a răspuns:

Aveti conditiile necesare? O persoana care are conditiile necesare poate da niste sute de euro bune pe un pui. Sper doar ca iti dai seama ca nu vei primi un pui de rasa pura (cu pedigree adica). Gratis sau la 250 ron te vei alege cu un metis care ar putea sa fie si bolnav!

| Akaishaa a răspuns (pentru Kriss96):

Da asa este, am cumparat unul deja. Mersi pentru raspuns.winking

Nu,m.am gândit sa dau cv mai mult pe el, ca sa fiu sigura ca e sanatos... si chiar dacă luam cu 250 ron sa zicem, il duceam la vet,+vaccin + mâncare, jucării, zgarda. ajungeam la o suma mai mare laughing

| Kriss96 a răspuns (pentru Akaishaa):

Dar asta nici nu conteaza. Un pui din canisa (sanatos tun si cu pedigree), care costa cateva sute de euro il iei cand are 2 luni si are deja deparazitari si carnet de sanatate (+ microcip si pasaport european). Dupa 2 luni tu nu mai trebuie sa-l duci la veterinar decat pentru 2 vaccinuri. Asa ca vet-ul nu era o problema. Iar mancarea, zgarda (apropo un pui se invata cu ham mai intai, ca poti sa-i rupi gatul cu zgarda) si jucariile nu ar trebui sa fie o avere din moment ce ti-ai luat angajamentul de a creste un catel. Deci nu vad ce legatura e intre banii pentru cumparare si banii pentru lucrurile puiului. Ce daca ajungeai la o suma mai mare? Si eu am dat 600 de euro pe cainele meu fara sa fac calcule si cu lucrurile pentru el. Si in total m-a dus totul pe la 800 de euro. In mod normal cam atat ar trebui sa dai pe pui si pe lucrurile lui. Daca esti sarantoaca nu iti lua caine.

De unde tupeul sa ma faci tarantoaca? Si in plus nu ti.am cerut eu detalii despre câini, jucării, zgarda, etc. Si ce.mi spui mie ca ai dat 600 euro pe catel? Sa zici ca ai bani? Sau cum? Stai aici si faci sfatu la om aiurea.Eu intreb cv si tu te bagi aiurea seama si mai si jignesti. Si care e problema daca eu m.am gândit la cheltuieli? Repet, am cumparat deja câinele, si n.am dat 250 ron. Intrebarea pusa de mine e in numele verisoarei mele ca isi dorea mult un catel, iar părintii nu vor sa ii cumpere. Am zis 250 ron pentru ca am vazut anunturi pe net cu acest pret, si am vrut sa dau mai putin de 4-500euro pe un câine...

Dau sfaturi aiurea? Daca ai fi mai breaza ai vedea ca nu dau sfaturi aiurea. Tu de ce crezi ca exista crescatori care vand pui cu sute de euro si derbedei care vand cu 250 ron sau hai putin mai mult de atat? E adevarat ca e plin netu de anunturi cu pui la 100 de euro. La un anunt din asta te-ai bagat tu, am dreptate? Iti zic sigur ca am. E treaba ta daca te-ai gandit la cheltuieli. Nu te acuz pentru asta. Te acuz ca nu te-ai informat calumea. Decat sa fi dat cativa banuti mai bine luai unul gratis. Puteai lua unul de la adapost si faceai un bine. Nu m-am ofticat ca nu ti-ai luat catel de 600 de euro. M-am ofticat ca ai luat un caine de la samsar. Samsarii sunt oameni care tin catelele in custi mult prea mici si le hranesc cu o bucata de paine pe zi. Te-ai informat de lucrul asta? Nu! Iar acele catele sunt puse sa faca pui pe banda. Pui chinuiti, bolnavi, tinuti in frig alaturi de mamele lor si luati de langa aceasta mult prea devreme. Pretul e in general de 100 de euro, dar de asemenea samsarii sunt cei care aprovizioneaza magazinele de animale. Atunci pretul creste putin si poti lua puiul cu 600 ron. Luand un pui de la samsar le incurajezi munca si din ce in ce mai multe catele o sa fie chinuite. Si nu ai cum sa-ti dai seama ca e samsar pentru ca au oamenii lor care se intalnesc cu cei care vor sa cumpere, le arata parintii, puii, dar asta numai in ziua vanzarii. Dupa aia catelusa se intoarce in cusca si e pregatita pentru alta monta intr-un beci rece. Asa ca nu mai zice tu de mine ca ma laud cu banii. Nu ma laud cu ei. Ma laud cu o fapta buna. Pentru ca eu una daca nu aveam sa dau nu luam. Ca am avut e partea a doua. Si nici n-am zis ca am sa dau mii de euro pe caini. Dar macar nu as fi luat daca nu as fi avut.

Mersi pentru raspuns si informatie. L.am luat cu 850 ron, repet, pentru verisoara mea, am vrut doar sa o vad fericita atata tot..nu am stiut ceea ce mi.ai spus tu...eu am chinchile, nu stiu nimic despre caini, de aceea am fost tentata de pretul mic din anunturi.

| RedNose a răspuns (pentru Kriss96):

Tin sa te contrazic in legatura cu hamul. Puiului i se pune zgarda de cand intra prima data in posesia ta pentru a se obisnui cu ea, cu hamul nu e mare lucru de obisnuit. Daca pe un caine este folosit hamul mai devreme de 2 ani:
1. va deforma coloana si pieptul
2. acel caine nu va invata sa mearga la pas, va invata sa te traga, fiindca cu hamul pe el nu prea ai cum sa-l corectezi daca mareste pasul, daca ai un labrador sau alta rasa de talie mare, de pitt nici nu mai vorbesc, la 8-9luni te face sanie, atunci nu mai iesi tu cu el la plimbare, el te plimba pe tine.
Daca citesti si in dex scrie ca hamul este destinat animalelor de tractiune,de ce ti-ai lua ham? Sa te traga pe tine? Dupa ce ti-ai educat cainele si merge in lesa fara sa o lungeasca atunci nu mai conteaza,ham sau zgarda,dar normal hamul e folosit doar la tras,de ex la weightpulling si medicii veterinari recomanda dupa un an jumatate-doi, cand cainele s-a dezvoltat complet.

De curiozitate, poti sa-mi spui ce rasa de catel ti-ai achizitionat si din ce canisa?

| Kriss96 a răspuns (pentru RedNose):

In primul rand nu am zis ca nu se pune zgarda cand e catelul pui. Se pune zgarda si pe langa aceasta hamul,pentru ca niciun catel nu se naste invatat sa mearga in lesa,cuminte,la picior. Uneori a-l invata cu lesa e chiar foarte dificil. De aceea se pune hamul o perioada, pana invata sa mearga. In prima faza se trage, nu vrea sa mearga sau da sa fuga in toate directiile si cel mai bine e sa mearga in ham pentru ca nu-l raneste la gat. Dupa ce invata cum e cu mersul poate fi plimbat numai in zgarda. E foarte eficient hamul si nu deformeaza nimic. Toti cainii mei au fost invatati cu hamul mai intai si i-am controlat foarte bine, fara sa se raneasca. Au invatat imediat sa mearga frumos, iar acum nu am probleme cu niciunul. Merg la pas langa mine inca de mici. La Rott nici nu a mai fost nevoie de zgarda. Dupa ce am terminat cu hamul l-am tinut in lesa numai in spatiile publice unde sunt multi copii.
Ti-am raspuns mai greu pentru ca sunt aproape toata ziua plecata si ajung la laptop dimineata inainte de plaja daca nu ma scol tarziu si seara pe la ora 23 cand sunt obosita si nu mai am chef si de tine.
Desi nu te priveste pe tine ce caini am eu si de unde ii am, am sa-ti satisfac curiozitatea. Am 3 caini: Rottweiler din canisa Rottlook, Bichon Maltese din canisa Absolutely Yours Maltese si Chihuahua din canisa Triumph Kennel. Toti 3 sunt masculi.

Cu 250 de lei? Ai mare grijă! Puiul pe care ai dat banii ăia nu e de rasă şi poate fi foarte bolnav! Du-l la un veterinar!