| Hehehelp a întrebat:

Buna!
Eu am un câine și sinceră sa fiu nu știu dacă este la majoritatea câinilor sau doar la al meu dar nu sta singur in casa. Am ieșit acum câteva luni pana la magazin sa fac cumpărături maxim 2 ore și m-au sunat vecinii ca nu se oprește din lătrat. Adică timp de 2 ore a lătrat continuu. Acum pe oriunde merg trebuie sa îl iau cu mine sau sa o chem pe mama sa stea cu el. Dar acum mama se muta la țara ca nu mai vrea sa stea la oraș și acum ce fac cu el? Sau ce pot sa fac sa stea singur in casa? Dresorul a zis ca nu mă poate ajuta cu asta ca nu sta cu mine in casa ca sa îl obișnuiască el.
Eu ce pot sa fac sa stea singur in casa sau cu cine pot sa îl las cat sunt la școala? Cu cine pot sa îl las? Ca tata sau bunici nu mai am și sora este și ea la facultate? Mă poate ajuta și pe mine cineva, va rog?

4 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Asa am avut eu fix aceasta problema. Eu m-ai detineam o catelusa tare cuminte si cineva voia sa se descotoroseasca de cainele sau. L-am luat noi in speranta sa il luam cu noi spre Grecia. Desi din pacate am fost intr-o situatie foarte nasoala, cainele avea o problema. Latra toata ziua pana veneam acasa de la munca, distrugea tot in casa, urina peste tot chiar daca ieseam cu el de 2-3 ori pe zi. Proprietarul casei ne-a spus ca a primit mai multe sesizari de la vecinii din bloc si din cartier. Ne-a spus clar ori il dati altcuiva ori ne cautam o locuinta. Cum locuinte nu se gasesc atat de usor, am prefera, cu parere de rau sa il returnam stapanilor lui care ni l-au descris un caine docil, cuminte si altele numai de bine. La randul lor i-au gasit alta familie care locuiau la casa cu curte, unde intr-adevar i-a priit.
Pe langa catelusa noastra, acum 3 ani am mai adoptat un altul si pot sa spun ca sunt niste caini foarte cuminti. Cu toate ca acum locuiesc la casa cu curte, ei latra doar cand cineva se apropie de locuinta.
In cazul tau, ori il duci la dresaj ori il vei da mamei tale la curte. Este un caine energetic si doreste sa fie in compania unui om, nu singur. Cainii intra in depresie foarte usor mai ales cand sunt lasati toata ziua singuri zi de zi. Este foarte greu. Ori lucrezi online ori il dai, cam astea ar fi solutiile, ori iti faci timp de el sa il duci la un dresor foarte bun, desi asta nu este vreo solutie sigura.

| AnemonaP a răspuns:

Are probleme de atașament. Du-te la alt dresor. Câinele nu e o jucărie sa îl dai de la unul la altul. Daca nu ești responsabila, nu trebuia sa îți iei vreun animal. Citește pe internet și contactează alt dresor, treptat se va obișnui.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

De ce ti ai luat cîine? Mai bine luai o pisică ele sunt obisnuite sa stea singure in casa si chiar daca miauna nu deranjeaza vecinii, cîinele daca latra este deranjant face zgomot, unica solutie este sa îl dai mamei la țara sau daca ea nu il vrea, cauta pe cineva care are casa la curte si da il lui, ce rasa este catelul si ce varsta sau cîte luni are? Tu nu vei putea sta nonstop acasa cu el si nici altcineva nu este de acord sa se sacrifice, de ce ti ai luat cîine daca nu ai conditii curte sa il cresti.

| Mădă0611 a răspuns:

Du-l la tara, o sa-i placa.
Cu cainii trebuie sa vorbesti, sa invete cuvinte, si apoi iti poti spune ca pleci, dar te intorci. Eu sunt surprinsa de cate cuvinte stiu ai mei.