| sasha1265 a întrebat:

Eu locuiesc la bloc si mi-as dori un caine. Vreo sugestie? Ar fi bine sa nu imi iau? FUNDA+VOT

Răspuns Câştigător
| Patry a răspuns:

Ti-ai putea lua un Yorkshire Terrier dar trebuie sa il plimbi foarte mult. Daca iti iei un caine asta nu inseamna sa stai pe calculator toata ziua ci trebuie sa iti asumi responsabilitatea sal plimbi, sa-i dai de mancare sa ai grija de el! Sa iti mai spun ceva despre Yorkshire Terrier:

Sanatate si ingrijire:

Cateii rasa Yorkshire Terrier necesita un program zilnic de ingrijire cu peria si pieptenele. Daca nu aveti timp la dispozitie sau inclinatie spre acest lucru puteti alege varianta tunderii scurte a mantalei, dupa modelul utilizat la cateii Schnauzer. Aceste patrupede nu naparlesc, fiind optiunea perfecta pentru cei cu alergii ce isi doresc un catel, rasa fiind numita uneori hipoalergenica.Parul de pe frunte este in mod normal legat cu o panglica prinsa intr-o fundita spre a nu ii jena vederea. Trebuie sa acordati atentie deosebita igienei urechilor si sa indepartati parul in exces din canalul auricular.
Cainii de rasa Yorkshire Terrier sunt longevivi si cu o stare buna de sanatate, rareori unele exemplare pot prezenta luxatie patelara( patela isi modifica pozitia normala, cazurile blande nu necesita nici un tratament, cele severe impun interventie chirurgicala), alopecie si cataracta(afectiune valabila pentru cei mai in varsta).

Indatoririle stapanului de catei rasa Yorkshire Terrier:

Aceste patrupede isi adapteaza nevoile lor de exercitii fizice in functie de cat de activa este familia lor si se vor adapta de minune si intr-un apartament mai putin spatios. Adora sa se plimbe impreuna cu stapanul, dar nu suporta lesa si trebuie invatati cum sa se comporte in societate. Ochii si urechile cateilor din rasa Yorkshire Terrier trebuie curatate zilnic, iar igienei dentare trebuie acordata o atentie deosebita.

Sper ca te-am ajutat! Paaa! happyhappy Sa ai grija de catel!

11 răspunsuri:
| Șttefania a răspuns:

Si eu stau la apartament si am un Cocker Spaniel si este foarte fericit aici. O scot afara de vreo 3-4 ori. Nu este greu insa trebuie sa suporti la inceput.

| TurnOn a răspuns:

Ti-as sugera sa nu-ti iei! si eu am fost obsedata pot zice sa am un caine la bloc si parintii nu ma lasau dar acum nu mai vreau si iti zic de ce : lasa mult par in casa si pana il dresezi te saturi de el pana peste cap! trebuie sa te trezesti la 6 si sa-l duci afara! cel mai naspa lucru e cand o sa fie batrana! daca il iei si zici : lasa ca o sa-l vand sau o sa-l dau cand nu-mi mai trebuie, atunc gresesti! pur si simplu nu te poti despartiii! iar cand e batrana nu se poate tine pana afara sau nu doarme noapte si-si face de lucru cu zgomote! deci...mai bine astepti pana vei avea casa sau iti cumperi alt animal : hamster, pesti, iepurasi pitici...

| ZEU93 a răspuns:

Ia un terrier big grin

Răspuns utilizator avertizat
| Crystal112 a răspuns:

I-ai un bichon sunt micuti nu cresc mari nu lasa par sunt curati inteligenti jucausi si cuminti

| lorena283 a răspuns:

Pai cel mai bun caine pentru bloc e ciuaua ...nu mananca mult, nu are prea mult par si nu ocupa mult spatiu laughinglaughing FUNDITA?

| Mycula a răspuns:

Dece sa nu iti ei iti ei un pichinez frumos sa faca in nisip il scoti la plimbare da ai graija mare cand il ei sa nu faca galagie am avut si eu unu la blog si latra non stop.Mia speriat toti vecini si n-am avut incotro decat sa-l duc la tara asa ca ai jrija c caine cumperi.

| monica2201 a răspuns:

Acum depinde. laughing Poti sa iti iei...Dar va fi nevoie sa te trezesti in fiecare zi de dimineata.Sa il scoti afara.Totusi. Trebuie sa isi faca si el nevoiele. Si trebuie sa ai grija ce caine iti iei.

| BoomLove a răspuns:

Bichon, Chau-Chau, Schitsu[sau ceva gen]. Eu am o prietena care are Schitsu si este destul de mic si nu creste ff mare. Se comporta super si este intelegator. Bafta!

| crysstyna_6124 a răspuns:

Da...ar fi bine sa nu iti iei si daca iti doresc ffoarte mult sa iti iei pikinez

| cristiana2 a răspuns:

La bloc e mai naspa sa iti iei un animal chiar cat de mic e el tot isi mai face nevoile prin casa chiar daca e un iepure pisica papagal inclusiv caine! un animal trebuie ingrijit! sfatul meu : muta-te la casa si apoi ia-ti un animal! succes!