| Anonima53728752 a întrebat:

Bună, iepuroaica mea Cap de leu își tot omoară puii după naștere, însă are instincte materne (își smulge blana). 3 sarcini la rand și omorât puiuţii rezultând 12 pui morti. Credeti ca faptul ca iepurele este de alta rasă sau ca iepuroaica e prea mica, influentează? (prima sarcina a fost pe la 2 -3 lui). Acum e gestanta a 4 a oară și nu vreau sa își mai omoare puii

5 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Sunt multe cauze care duc la faptul că iepuroaica își omoară puii.
Cel mai comun e atunci când pui mâna pe iepurașii în primele zile după ce s-au născut.
Iepurii sunt una dintre cele mai fricoase animale care există, iar dacă ceva o sperie în cele mai multe cazuri iepuroaica își atacă puii.
Stresul poate fi o altă cauză, hrana insuficientă( dacă e cazul).
Și eu am iepuri, am avut odată o iepuroaică care după vreo 3 săptămâni a început să își atace puii. Atunci i-am îndepărtat de ea și le dădeam lapte cu un biberon cumpărat de la farmacie până au început să mănânce mâncare.
Evită să pui mana pe iepurași în primele 3-4 săptămâni, încearcă să nu o stresezi cu prezența ta la început pentru a nu o speria.

| Anonima53728752 explică (pentru Andreeush):

Mulțumesc de sfaturi, însă ea făta noaptea și nimeni nu se ducea la ea, iar dimineata puii erau deja morti