Semintele de floarea soarelui si de canepa contin proteine, avand un nivel relativ ridicat de ulei (32-44%). Deci sunt foarte bune surse de energie.
Iarba canarasului (Phalaris canariensis) are un continut relativ ridicat de proteine (17%) si mediu de grasime (6%), prin urmare, are valoare energetica medie.
Apa in primul rand, apoi tor felul de graunte si sa-i pui intr-o cutita si putin nisip sau pietrisi marun, ajuta la digestie.
Doar pâine muiată în lapte sau apă. Totul muiat, să aibă senzația că primește chiar din ciocul mamei. Nu-i oferi hrană sărată. Îi poți pune la dispoziție chiar si boabe de grâu, arpacaș sau orez.
Sper să-ți trăiască. Un pui de porumbel nu se prea pierde de mamă decât în cazul în care e bolnăvior. Important este că a găsit în tine un prieten devotat și-l ți la căldură. Nu uita să-i dai apă, arată-i-o, încearcă să-i bagi ciocul în apă, să o vadă, dacă simte nevoia să bea, o va face singur.
Cât timp e puișor, eu NU-ți recomand să-i dai semințe de floare soarelui, din contră, chiar le-aș evita. Fiind micuț, îț vor înțepa în gât.
PS Și eu am unul alb (dar nu-i puișor), luat chiar din boticul unui cățel flămând.
Unui pui de porumbel poti sa-i dai grau, seminte de floarea-soarelui sau de canepa.
Grau daca este pui, pune-i nisip intr-o cana deoarece ei mananca si nisip altfel se imbolnavesc, apa, iti spun pantru ca am patit si eu si mi-a spus veterinarul acestea.Sa i pui ceva, o bara pe care sa stea deoarece ei in copaci stau pe crengi, iti sugerez o oala cu margina dubla dar in acelasi timp sa fie asigurata deoarece fierul ii poate adice boli cum ar fi reomatismul. poti infasura pe marginile oalei banda scoci dinaceea transparenta sau cea neagra de izolat.mult succes si sa ai grija de el, sfatul meu:joaca-te cu el si vorbiti mult il va juta si in curand dupa ce se va face mai mare va zbura cu ceilalti, cand se mai incalzeste du-l pe afara!(asigura-te ca nu sunt pisici si caini in zona!)
Deci poti sai dai seminte de floarea soarelui, graunte, grau, faina de porumb cu apa amestecate si sa aiba apa in continuu săer ca te-am ajutat. Funda?