Ceau
Studiez medicina veterinara:
Pomeranian
Docil si ferm, Pomeranian-ul este un caine activ, cunoscut ca avand o mare personalitate. Rasa se descurca bine intr-un apartament atata timp cat are ceva de facut. Rasa se simte bine si daca este singurul caine al familiei si daca imparte casa cu alti caini.
Pomeranian-ul este un caine de casa si un companion grozav, in special pentru adolescenti si adulti. Deoarece este atat de mic, Pomeranian-ul poate fi, in mod accidental, ranit de catre copii foarte mici.
Din moment ce rasa este zgomotoasa si, de obicei, circumspecta cu strainii, Pomeranian-ii pot fi caini de paza buni, dar nu au talia corespunzatoare sa se ridice la nivelul amenintarilor lor verbale.
Pomeranian-ul poate trai pana la 12-15 ani.
Shar pei
Shar-pei-ul este cunoscut ca avand o personalitatea puternica si un temperament dominant, avand nevoie de un proprietar ferm si consecvent care sa-l supuna. Este foarte probabil ca el sa refuze efectuarea anumitor comenzi primite de la anumiti membri ai familiei care n-au reusit sa se impuna in fata lui. Ei tind sa fie foarte activi necesitand un antrenament corespunzator. Se bucura de libertate si se simt bine atat la tara cat si la oras, dar nu si in cusca. Shar-pei-ul isi creeaza legaturi puternice cu membrii familiei sale, dar nu sunt rezervati cu strainii. Shar-pei-ul uraste apa si va face orice ii sta in putinta sa evite apropierea de ea.
Shar-pei-ul este un caine independent si usor distant, rece, dar este si un membru al familiei protector si foarte devotat. Este una dintre rasele cel mai facil de dresat la domiciliu. Datorita naturii sale independente, Shar-pei-ul prefera sa fie singurul caine al familiei. In ciuda faptului ca este nostim si dragalas cand este pui, rasa nu este recomandata familiilor cu copii mici.
La Shar-pei-ul adult inaltimea la nivelul greabanului este de 46-51 cm, iar greutatea corporala poate ajunge pana la 18-25 kg.
Durata de viata a Shar-pei este de 10-12 ani.
Spitz japonez
Spit-zul Japonez este un caine care apartine grupului de utilitari, si a fost crescut de catre canise ca fiind o versiune mai mica a Samoyed-ului. Astazi, principala lor utilitate este aceea a cainelui de companie, putand fi vazuti si in ringuri, la diferite prezentari de profil si expozitii.
Foarte alerti, cu un spirit versatil, sunt cainii care se potrivesc aproape oricarui stil de viata. Iubesc viata de familie si nu vor pune probleme nici unui alt animal care se afla in casa sau gradina. Sunt extrem de buni cu copii, daca sunt crescuti impreuna cu acestia si se lasa chiar tavaliti de ei, devenind, in acelasi timp, si foarte protectori fata de acestia. Tind sa fie foarte rezervati cu strainii si cu copii acestora, dar fata de propria familie se vor comporta foarte prietenos si afectuos. Sunt tot timpul in alerta in ceea ce priveste zona pe care o cunosc, ascultand si observand tot ce se intampla, astfel ca un hot are putine sanse sa se strecoare pe langa un Spitz Japonez. Nu latra, in mod normal, decat in cazul in care ceva i-a suparat sau ingrijorat.
In ceea ce priveste durata de viata, aceasta este estimata la 9-15 ani, cu o medie de 12 ani. La nastere, femela poate aduce pe lume pana la sase catei, media fiind estimata la patru.
Pisici
Majoritatea pisicilor prefera singuratatea, pisica europeana este o buna pisica independenta ( eu am doua )
Persana
Persana, cu sarmul si frumusetea ei de neintrecut, este considerata "aristocrata" pisicilor. Calma si calculata, Persana este perfect satisfacuta de viata de apartament. Sociabila, pasnica, niciodata agresiva, dulce si afectuoasa, ea manifesta un atasament deosebit fata de stapan. Se intelege perfect cu copiii si cu cainii. Fata de straini se arata distanta. Miauna discret si destul de rar. Atinge maturitatea in jurul varstei de 16 - 18 luni, iar perioada de pubertate dureaza 4 - 6 luni. Nu este zvapaiata din fire, sufocanta, ci mai degraba precauta in relatiile cu oamenii. Pentru cresterea ei este nevoie de timp, de rabdare si de capacitatea de pastrare a calmului. Animalul bine educat, in special motanul, este fermecator si devine o companie placuta. Nu este framantat de curiozitatea caracteristica altor rase, nu doreste sa destrame si nici sa cerceteze totul.
Aceste pisici necesita o ingrijire speciala, inca din faza de pui, intretinerea blanii fiind o activitate complicata. Altfel, blana Persanei va deveni incalcita si ii va provoca animalului o stare de discomfort. Perierea trebuie sa dureze cel putin 15 minute si se face in sens invers cresterii firelor de par, avand ca scop indepartarea firelor moarte, a prafului si a nodurilor. Coada, labutele si abdomenul sunt zone foarte sensibile, asa ca trebuie sa le tratati cu delicatete. Baia nu reprezinta o probleme pentru pisicile Persane si este bine sa le faceti una o data pe saptamana. Tepmeratura apei trebuie sa fie potrivita. Folositi un sampon special, evitand zona ochilor. Dupa spalare, stergeti blana foarte bine si uscati-o la temperatura camerei. Persanele naparlesc foarte tare.
Albastra de rusia
Albastrele de Rusia sunt blande, rezervate si tacute, astfel ca, in general, le veti gasi sub pat, cand sunt straini prin preajma. Au diferite tabieturi si nu le plac schimbarile prea dese in mediul de viata. Isi aleg cu mare atentie persoanele apropiate, manifestand fata de acestea o mare afectuozitate. Sunt jucause si prietenoase, dezvoltand relatii apropiate bazate pe loialitate si afectiune. Active, dar nu obositoare, Albastrelor de Rusia nu le face mai mare placere decat sa-ti aduca jucarioarele sau sa urmareasca razele de soare pentru a te amuza. Agila si iute, Albastra de Rusia supervizeaza intreaga casa.
De obicei, iti va lua ceva timp pana iti vei putea crea o relatie solida cu exemplarele acestei rase, dar va merita efortul. Cu timpul, Albastrele de Rusia iti vor deveni companioni extrem de devotati, care-ti vor solicita atentia. Cand esti acasa, te va urma peste tot, discret si supus. Nu sunt galagioase si, de obicei, sunt usor de educat. Dupa ce v-ati creat o relatie cu acestea, Albastrele de Rusia nu vor dori decat sa va faca pe plac.
Foarte putin activa in interior, Albastra de Rusia se va adapta la viata intr-un apartament si suporta cu stoicism orele de singuratate.
Speranta medie de viata a Albastrei de Rusia este de 13-15 ani.
Succes si o zi placuta!
Imi place foarte mult raspunsul tau si m-am orientat spre Spitz Japonez, Albastra de Rusia si Europene.
Din cate am inteles, Akita a fost Spitz Japonez. Problema e ca din ce poze am vazut eu pe net, Spitz-ul Japonez e de talie mai mica decat Akita. Tu ce poti sa imi spui?
Eu ador Golden Retrieverii si Labradorii, dar nu prea sunt de apartament.
Mersi.
Ceau
Ma bucur ca iti place raspunsul meu.
De fapt Spitz Japonez este versiunea de talie mai mica a rasei Samoyed.Si labradorii sunt buni pentru apartament spatios doar ca problema este ca el are nevoie de multa atentie si nu este bun pentru al lasa singur.
Asa arata Samoyed:
http://www.google.ro/......tp?/imgres r:15, s:0
Iar Spitz Japonez:
http://www.google.ro/......tp?/imgres r:8, s:18
Diferenta intre aceste 2 rase este ca una este mai mare iar cealalta mai mica.
Pisica birmaneza sau persana.caini:chow chow, bichon, Bolognese, Spaniel japonez. cele doua rase (bolognese si spaniel japonez ) sunt cam dupa cerintele tale daca nu ma crezi cauta si pe net. eu stiu de la o prietena care are!
Eu te sfatuiesc sa iti iei un bichon maltez sau regal cum am eu. Nu are preferinte la mancare dar daca iti iei pui de talie mica ar trebui sa ii dai putin lapte la inceput.Este cel mai jucaus caine si inteligent.Are un simt al mirosului absolut incredibil si este foarte protector. Sper ca te-am ajutat.
CEAW
Am pisica birmaneza si e foarte frumoasa si simpatică iti recomand aceasta rasa, iar caine bichon! Funda?
Eu zic sa-ti iei o pisica persana deoarece am si eu una, e foarte jucausa si sta destul de mult singura si nu pateste nimic. Sper sa te fi ajutat
anonim_4396 întreabă:
Dragos9702 întreabă:
Deniissel întreabă: