Buna! Eu am un baietel bichon maltez si este foarte jucaus dar depinde foarte mult si cum il inveti.De exemplu, eu cand l-am luat era timid si un pic speriat poate pentru ca nu cunostea dar jucandu-ma mereu cu el si dandu-i curaj sa nu mai fie speriat a devenit un nebunatic, tot timpul se joaca.Prin urmare atat fetita cat si baietelul pot fi la fel de jucausi depinde doar de tine! Sa nu te razgandesti in privinta cumpararii unui bichon maltez, este o rasa minunata, adevarate jucarii de plus!
Din punctul meu de vedere, fetitele si eu am un bichon maltez si e foarte jucausa.
Cand sunt mici ei pot fi chiar foarte activi! Dar daca ii inveti si ii dreseti, dar mai ales ii iubesti, pot fi activi si cand vor fi mari. Cand e mic e bine sa ii acorzi mai multa atentie, sa te joci cu el, iar cand va fi mai mare va fi foarte jucaus. Eu cred ca baietii sunt mult mai activi! De ce? Sunt mai jucausi, fetitele cand vor fi mari nu vor fi asa "pline de viata". Si dimpotriva daca nu vrei sa aiba dureri deoarece e fetita si intelegi tu cum e faza.
Crede-ma,nu e vorba numai de joaca cu cateii.Eu am un canis corcit cu bichon, baiat, si stiu cum e.Trebuie sa tii cont de problemele de dresaj si chestii de-astea. Fetitele sunt mai ascultatoare, mai cuminti, le dresezi mai usor, dar nu sunt atat de jucause precum baietii.Baieteii sunt mai greu de dresat, ai probleme cu castrarea, sunt mai agresivi, dar si jucausi.Eu, pana acum nu am avut probleme cu dresatul.La aceasta rasa, nu sunt probleme cu agresivitatea, dar sa ai grija ca daca-l rasfeti cand e mic, va ramane asa, si nu mai poti scapa.Trebuie sa fii mai dur cu ei la inceput, pentru a nu avea probleme. Fetitele sunt mult mai cuminti, sunt jucause, cateodata posesive, dar dragute.Eu iti recomand atat fetitele, cat si baietii.E decizia ta.
Si eu am un bichon maltez si e baiat e extrem de jucaus si multi preteni de ai mei au bishon maltez baiat si au aceeasi parere