| Ancutza99lovly a întrebat:

In luna Decembrie mami mi-a promis ca imi ia o catelusa Caniche Medie de la o colega de-a ei. Eu m-am hotarat la 2 nume :
1. Stella
2.Bella
As vrea sa stiu ce nume va place cel mai mult.
Ce ar trebui sa i cumpar adica ma rafer la :
- Hainute
- Mancare
-Jucarii
As dori sa stiu de la ce varsta este OK sa o iau de la mama ei, cum sa o dresez, cum sa o invat sa nu muste, sa nu faca in casa, v-ati prins voi, adica tot ce ar trebui sa stiu despre rasa ei si mi-as dori foarte mult sa imi spune-ti care din numele de mai sus va place cel mai mult
Mersi mult :*:*:*:

13 răspunsuri:
| MeimeiPinguinu a răspuns:

Ceau

Imi cer scuze ca am intarziat putin cu raspunsul, nu intru in fiecare zi pe site.

Este un caine ideal pentru apartament, jucaus (ca orice caine) dar de asemenea este o rasa pentru vanatoare, se descura bine la vanat de rate si iepuri si ii place apa..In zilele acestea nu prea vei mai gasi pe cineva care sa-si duca caniche-ul la vanatoare :).
Probabil ca stii dar totusi vreau sa-ti scriu ca exista cateva tip-uri de dimensiuni ale acestei rase:
Standard, Miniatural şi Toy (foarte mic), uneori trataţi ca aparţinând aceleaşi rase, alteori ca rase separate.
Eu personal as prefera Caniche Toy (daca cauti pe google vei vedea ce micuti sunt), de fiecare data cand sunt in Romania si duc catei in parc pe la ora 19-20 ne intalnim multi stapani de catei cu cateii si ii lasam sa se joace, este un domn cu care ma inteleg care are un Caniche Toy, e incredibil de micut si dragalas.
Speranta de viata a unui Caniche este undeva la 9-12 ani.
Boala intalnita a acestei rase se numeste Boala Addison fiind vorba despre afecţiuni gastrice, probleme ale tiroidei, ale traheei, epilepsie, afecţiuni ale rinichilor şi cancer. Mare grijă la infecţiile la nivelul urechilor. Cu o îngrijire constantă, riscul scade considerabil.
Eu zic ca e okay sa il iei de la 2 luni de langa mama ei/lui.
Cat despre baita eu iti recomand sa folosesti sampon pentru catei dupa ce face 6 luni,si vei avea nevoie de recomandarea medicului veterinar(Sunt diferite tipuri de sampoane pentru toate tipurile de catei,cu blana scurta,medie,lunga,de talie mica, medie, mare).
De asemenea il speli cu apa calduta, nici rece dar nici prea calda o data pe luna si despre curatarea in urechi eu iti zic sa o duci lunar la veterinar, cred ca 10 lei costa sa ii curete urechile..Trebuie curatate atent si trebuie sa stii pana unde e limita pentru a nu ii sparge timpanele (e riscant).
De muscat eu zic ca nu vor exista probleme, nu este agresiv fata de om sau ceilalti catei.
A nu se pedepsii cu bataia, sau palme sau eu stiu ce mai.
Eu te asigur ca pana va mai creste si va invata sa ceara afara iti va face in casa chiar in propriul tau pat daca o vei lasa pe el.
Ideal este sa o duci afara cam la interval de 10-15 de minute dupa ce a terminat de mancat si baut :)
De asemenea ai grija la fire (cablu, calculator etc) sa nu ti le roada sa se mai produca vreo explozie ceva. Daca se poate sa le ascunde-ti cumva si sa o certati de fiecare data cand merge la ele.
Cu vaccinele poti incepe imediat dupa ce o iei (si trebuie sa intrebi inainte de al lua daca i-a facut vreun vaccin pana acum si in caz ca da, sa-ti dea si carnetul de sanatate pentru al putea prezenta medicului sa stie ce vaccin i-a facut).
Mancare:
Pana la varsta de 1 an ii vei da mancare pentru juniori. Exemplu: Pedigree junior, royal canin junior, friskes junior, chappy junior (Eu ii dadeam cainelui meu Friskies).
De la 1 an ii dai mancare de Mini-Adult iar de la 2 poti incepe cu Adult.
Cat despre hainute cred ca gasesti in pet-shopuri sau pe internet:
www.cateicufite.ro

Pentru orice intrebare iti stau la dispozitie.

Succes si Noapte Buna! :)

| Ancutza99lovly explică (pentru MeimeiPinguinu):

Iti multumesc mult pentru raspuns, din pacate. cateaua este in coma.si cei doi catei au murit sad o sa merg luni-dimineata sa imi iau un catel din targul de animale, o sa imi iau ori Bichon Maltez ori Caniche Toy. in ori ce caz iti multumesc mult pentru raspunsul tau, sper ca, cateaua sa fie bine :*

| MeimeiPinguinu a răspuns (pentru Ancutza99lovly):

Vai.dar cum au murit si cealalta e in coma?

| Ancutza99lovly explică (pentru MeimeiPinguinu):

Chiar nu stiu, cred ca mama puilor e prea batrana are 5 ani, si pui cred ca au murit pentru ca dupa nastere nu au stat lanaga mama lor crying

| MeimeiPinguinu a răspuns (pentru Ancutza99lovly):

La 5 ani e tanar, vad ca voi traiti pe cu totul alta planeta
Idioata aia nu stie sa aiba grija de ei!

| Dahliaa a răspuns:

Buna! Amandoua numele sunt frumoase. Nu ne intreba pe noi ce nume ne plac. Alege - l tu! Dar sincer, mie imi place mai mult numele Bella. La mancare poti sa ii dai hrana umeda, bobite, sau ce mananci tu. Jucarii si hainute gasesti la pet - shopuri. Uite aici niste informatii :

http://www.animalutze.com/articole/caini-caniche.php

http://www.animalutul.ro/caine/rase-caini/caniche/76/

Cauta pe net imagini, daca vrei. Sper ca te-am ajutat!

| pwp a răspuns:

Sincer imi place mai mult Bella happy

| Haney a răspuns:

Alege numele stella. bella e un nume prea pupolar.cumpara-i in primul rand mancare dupa jucarii si daca are par scurt cumpara-i si cateva hainute.cat despre celelalte cauta pe net.winkingbafta!

| SherryXoX a răspuns:

Mie imi place Bella, dar e destul de popular. Pai cumpara.i mancare, daca e frig afara cumparai si hainute si sa nu uiti de jucarii. Si de la mama ei trebuie sa aiba minim 6-8 sptamani ca sa o poti lua. La dresat se da cam de lv 3-4 luni, daca vrei sa o dresezi tu cauta pe internet cum se face big grin

| Adrry00 a răspuns:

Eu as zice sa-i pui numele Bella, pentru ca Stella nu mi se pare ca se potriveste unui Caniche. De la mama ei o poti lua de la o luna, sau mai putin, dar depinde de fiecare catel cat de atasar este de mama si fratii lui. Eu mi-am luat o catelusa de la 2 saptamani pentru ca deja nu mai se mai alapta de la catea si merge, chiar alerga, dar un frate al ei nu putea sa manance, sa mearga, nu putea fi luat. Cat despre dresaj, esential este sa nu-si faac nevoile in casa, si acest lucru se rezolva bagand-o cu nasul in nevoia respectiva, zicandu-i "nu-i voie" si lovind-o cu un ziar, foarte importand sa nu o loviti cu mana, pentru ca asa o sa muste, in rest cainele nusca decat daca este intaratat si invatat. Hainele eu nu le consider necesare, pentru ac in ploaie si zapada se uda, si mai rau o sa-i faca cainelui, depinde de material, dar costa mult cele bune. Mancarea trebuie sa corespunda cu varsta cainelui, daca o iei de mina e bine sa-i iei conserve de mancare umede, sa ii faci lapte cu orez dat prin blander si mancaruri pe care nu trebuie sa le mestece prea mult.

| Ancutza99lovly explică:

Multumesc pentru raspunsuri, cand o sa o iau, o sa va spun si cine vrea o poza cu ea ca sa imi dea mai multe detalii puteti sa imi lasati ID vostru de mess si eu o sa va trimit poze big grin iinca o data MULTUMESC big grinbig grinbig grinbig grin

| Dragonfly359 a răspuns:

Stella

| Anonim078 a răspuns:

Pune-i numele Stella, e mult mai dragut. Prima oara bineinteles ca ar trebui sa ii cumperi mancare, am si eu un catelus si din cate am auzit cea mai buna mancare pentru caini ii Royal Canin, nu ii lua Peddigree (nu ii sanatos). Apoi ii poti lua catea jucarioare cu care sa isi mai piarda si calelusul vremea. Iar daca iti iei catelusa in decembrie iti recomand sa ii cumperi si hainute daca vrei sa o scoti pe afara si sa nu ii fie frig.
O poti lua de la mama ei, cam pe la 1 luna sau o luna jumate. Pentru a o dresa ii arati cum sa faca, iar daca a facut bine rasplateste-o cu ceva bun. La inceput o sa mai muste ea, daca nu are dintisori poate te va mai musca de degete (asa face al meu), dar dupa o sa roada jucariile, iar daca te refereai sa nu muste oamenii.ii spui ca nu ii voie si o lovesti usor peste bot. Pentru a nu face peste tot in casa ii indicat sa ii iei pemparsuri pentru caini, costa cam 2 lei unul, sau ai putea sa intr-o cutie de carton sa dai acolo cu otet ceva sa miroasa urat si se va duce acolo sa faca. Atat. SUCCESwinking.