Nu conteaza rasa, cainele fie pui sau adult adoptat il inveti iesind afara de 2-3 ori afara asta pana invata si stie cand ii arati lesa ca tu te pregatesti sa-l scoti. Eu am un Bordel Collie adoptat de la varsta de 1 an si in primele 2-3 luni am scos-o afara de 2-3 ori sa o obisnuiesc. Acum o scot de 1-2 ori afara, nu ar face in casa nici in ruptul capului.
Trebuie sa-i iei snacks-uri, oase, jucarii la fel pentru a il tine preocupat si sa nu il tenteze sa roada din lucrurile voastre, asa cum obisnuiesc cainii de fel. A mea mi-a ros la inceput niste sandale si o pereche de pantaloni , dupa invatare minte i-am luat o sumedenie de jucarii si de ros si acum nici nu o mai intereseaza lucrurile noastre.
Unui caine trebuie sa-i dai atentie, sa te joci cu el, sa-l educi prin dresaj, sa te plimbi, asta sa nu ai probleme cu el in sensul sa devina trist, melancolic, somnoros.
Multumesc frumos
Poti sa-l certi atunci cand face in casa. Mama mea a avut un catel si cand face-a in casa il certa si nu mai face de atunci in casa.